Les millores al cementiri i la reforma del local social, les prioritats del nou alcalde de Joanet

Lluís Bové i Font serà el nou alcalde de Joanet pels propers quatre anys després de guanyar les eleccions que es van celebrar en aquest nucli agregat d’Arbúcies i després que entri en vigor, l’1 de març, el decret fet per l’alcalde d’Arbúcies. Bové va obtenir setze vots als comicis i va superar en quatre a Jordi Puigdevall i al fins ara alcalde Josep Gubern, que es va quedar en vuit vots. El percentatge de participació ha sigut del 73,47 per cent amb 36 vots emesos (tres dels quals per correu) en un cens de 49 persones.

“Ha sigut una sorpresa, no m’esperava guanyar”, va explicar Bové un cop va finalitzar  el recompte de vots, ja que és la primera vegada que es presenta com alcalde de Joanet.  A partir d’ara haurà d’exercir com a representant de la gent de Joanet davant de l’Ajuntament d’Arbúcies. Entre les seves prioritats,  va assenyalar Bové,  hi ha el manteniment de la vila i garantir els millors serveis possibles als seus habitants, a més de vetllar per tal que les obres de l’Eix Transversal afectin Joanet el mínim possible. En aquest sentit, Bové ha explicat que alguns dels temes que intentarà subsanar són el transport públic, ja que Joanet no es disposa i “s’hauria de mirar si es pot fer alguna cosa al respecte”  ha dit Bové.

El batlle ha afegit que “si no es pot posar un transport públic mínim, doncs haurem d’intentar aconseguir una contrapartida a través d’una rebaixa de l’impost de circulació”. Les obres de l’Eix Transversal, la reforma del local social, les obres del cementiri, mesures d’etalvi i eficiència energètica o la recollida de residus de la vila són altres temes pels que vetllarà el nou alcalde de Joanet. Bové també ha posat especial èmfasi a la gent gran que viu al nucli i ha assenyalat que també intentarà cuidar aquestes persones i estar al seu costat.  Bové, que serà alcalde oficialment a partir del dia 1 de març segons el decret d’alcaldia firmat per l’alcalde d’Arbúcies, Pere Garriga, ja ha avançat que d’aquí a 15 dies té previst celebrar una reunió amb tots els veïns de la vila per començar a posar fil a l’agulla.

Lluís Bové és fill de Joanet i té 56 anys, està casat i ambdos fills, és fisioterapeuta de professió i conegut al poble com en Lluís de Can Cames. És la primera vegada que Bové es presentava com alcaldable de Joanet. Bové ha explicat que els motius que l’han empès a presentar-se han estat les ganes de fer coses per Joanet i per tal de “cuidar aquest petit i bonic poble de Joanet”, ha assegurat.  Els comicis de dissabte tanquen un període  participatiu que es va obrir fa dos mesos amb la celebració d’una consulta popular vinculant en què es va descartar la possibilitat que les persones residents i no empadronades a Joanet poguessin votar, la qual cosa hauria quasi bé doblat el cens de votants.

Anuncis
Etiquetes:
%d bloggers like this: