Artalejo augura un període de ‘decisions difícils’ al seu nomenament com a alcalde de Sant Pere

“Haurem de prendre moltes decisions, algunes difícils, però estic segur que ens en sortirem”. Així es va adreçar Martí Artalejo ahir, dijous, als regidors i al nombrós públic que va omplir la Sala Orila de l’Ajuntament després de ser escollit nou alcalde de Sant Pere de Vilamajor amb el suport d’Esquerra-Reagrupament i del PSC. En el seu discurs va assegurar que, malgrat no haver aconseguit el suport dels dos partits independents, GISP i ISP-ICV-E, “estic convençut que arribarem a punts d’entesa en els aspectes més importants pel municipi”. Va remarcar, a més, que l’Ajuntament de Sant Pere no és aliè la crisi econòmica actual i per aquest motiu li toca “assumir un repte” que hauria estat més fàcil en un altre context, va explicar. Un repte que va acceptar amb “confiança i empenta”, i amb el convenciment que amb els nous companys de govern “ens compenetrarem bé per prendre les decisions adequades”.

No van faltar agraïments als companys de partit i a les companyes de grup municipal, i una lloança als treballadors municipals dels que, va afirmar, “són persones molt competents”.  Després de les votacions, el portaveu d’Esquerra-Reagrupament, Joan Bruguera, va explicar el canvi en el sentit del suport del seu grup al govern pern responsabilitat i per “donar per tancat un llarg període d’inestabilitat” al municipi i va assenyalar que el seu grup entrava a govern després d’haver-se comprovat “la inoperància” del govern vigent.

Per la seva banda, el portaveu del PSC, Miguel Pérez, va destacar que ell ha estat l’únic que “em mantinc en la mateixa posició” en coherència, va afegir, amb la decisió d’inicis de legislatura d’incorporar-se al govern.  Malgrat l’elecció d’Artalejo a l’alcaldia de Sant Pere de Vilamajor tanca la crisi de govern oberta al municipi primer amb la renúncia dels regidors de CiU excepte l’aleshores alcalde Josep Maria Llesuy, després amb l’entrada de GISP al govern i, finalment, amb la dimissió de Llesuy com a alcalde i regidor, els partits que han quedat a l’oposició es mantenen expectants a aquesta nova fórmula. El portaveu del GISP i fins ara alcalde accidental, Joan Bosch, va assegurar que “ètica i moralment no crec ni confio que siguin les persones que puguin tirar endavant el nostre poble”. Va afirmar, però, que malgrat “no els donarem suport”, sí que trobaran amb el GISP una “oposició constructiva”. Bosch va tancar la seva intervenció recordant que “s’han ajuntat per primera vegada tres partits”, dos dels quals fins ara enfrontats al municipi (CiU i ERC) “i han deixat fora del govern els dos partits independents” deixant de banda l’acord signat amb el GISP i avalat per la direcció local i comarcal de CiU.  Per la seva banda, la portaveu d’ISP-ICV, Lola López, va qualificar de “fet insòlit” l’acord entre CiU i ERC-Reagrupament. Va assenyalar, a més, que “dels que coneixen el tarannà de Llesuy ningú es creu que ha marxat voluntàriament” i va assenyalar que “us donarem un marge de confiança però no enteníem que només quedés un grup fora del govern”, va remarcar en referència a la negativa d’ISP a entrar a govern malgrat l’oferta. “Confiem que aques-ta àmplia majoria sigui per treballar molt i no per aplanar-nos”, va prosseguir la regidora que, al mateix temps, va demanar respostes a “preguntes tant sobre la gestió econòmica com sobre com anirà tot” amb el nou govern.

Anuncis
Etiquetes:
%d bloggers like this: