Llinars acull la conferència ‘Peak oil: per què aquesta crisi no acabarà mai?’ de Turiel

El doctor en Física Teòrica de la Universitat Autònoma de Madrid, Antonio Turiel, oferirà dijous, 1 de març, a Llinars la conferència ‘Peak oil: Per què aquesta crisi no acabarà mai’. L’acte començarà a les 7 de la tarda al Casal Parroquial de Llinars i s’inscriu en un cicle de conferències organitzat per diverses associacions com Àgora Vilamajor, Amics del MALL, Assemblea Popular d’Hostalric i Rodalies, Banc del Temps de Cardedeu, Cardedeu per un món millor, Cardedeu Vital, Horts Vitals, Indignats de Cardedeu, Indigna’t Llinars, La Coordinadora, Plataforma Stop Kàrting Llinars i Vilanimal.

Turiel parlarà de la teoria del Peak oil, el moment en què la producció mundial de petroli arriba al seu màxim i a partir del qual es considera que començarà una caiguda lenta que s’anirà accelerant en el futur.  Diverses persones consideren que aquest moment ha arribat i que s’està vivint en una època de crisi de recursos en la que cal plantejar-se si és possible créixer de manera infinita en un planeta finit.

Aquests aspectes centraran la conferència de Turiel, Llicenciat en Ciències Físiques (1993) i en Ciències Matemàtiques (1994) per la UAM. Doctor en Física Teòrica per la UAM (1998), actualment treballa com científic titular a l’Institut de Ciències del Mar del CSIC (Centro Superior de Investigaciones Científicas) i compta amb un blog, crashoil.blogspot.com, on intenta informar a la població sobre els reptes actuals de la societat. El títol de la conferència està inspirat en un article seu que porta per nom ‘Per què aquesta crisi no acabarà mai’.  La xerrada que s’ofereix a Llinars és la continuació d’un cicle que s’inicia el proper dimecres a Cardedeu amb una conferència del catedràtic de Ciències Polítiques de la UAB Joan Subirats. Al llarg dels propers dies se celebran altres actes d’aquestes característiques amb la finalitat de crear un marc de reflexió entorn a la situació econòmica i política actual.

Anuncis
Etiquetes:
%d bloggers like this: