Hazemeyer Hes de Gaserans presenta un ERO aprofitant les condicions del nou marc laboral

L’empresa Hazemeyer Hes dedicada a la fabricació de material elèctric i electrònic amb seu a Sant Feliu de Buixalleu ha presentat un Expedient de Regulació d’Ocupació (ERO) d’extinció de contracte a 12 treballadors al·legant motius econòmics i de producció. L’empresa ja va presentar el 2011 un expedient que afectava a 10 persones però la Generalitat no ho va autoritzar, segons denuncia CCOO. El sindicat explica que aquest és un dels primers exemples a les comarques gironines en què una empresa vol “aprofitar” les facilitats de la nova reforma laboral per acomiadar amb “menys cost econòmic i sense dependre de l’autorització de l’administració” i adverteix que es poden produir més casos com aquest.

L’empresa va donar a conèixer la intenció de presentar l’ERO als seus treballadors, que sumen un total de 72, dels quals 52 estan al centre de Sant Feliu de Buixalleu. CCOO ho ha denunciat tot recordant que l’empresa ja va presentar un ERO per acomiadar un total de 10 treballadors però no hi va haver acord i la Generalitat el va tombar. Ara, però, acollint-se a la nova reforma laboral aprovada pel govern de l’estat espantol torna a presentar un nou expedient i l’amplia a dues persones més que l’anterior, segons informa el sindicat.

En aquests moments, la plantilla està afectada per un ERO de suspensió temporal de contractes i, a més, al 2011 se’ls va congelar els salaris als treballadors. A més, el sindicat denuncia que l’empresa deu el 50 per cent de la paga extraordinària de Nadal. El responsable d’Acció Sindical d’Indústria de CCOO a Girona, Josep Serra, explica que portaven unes setmanes negociant un possible acord per evitar els acomiadaments però que amb la nova reforma laboral l’escenari “ha canviat” i la situació “es complica”.

D’entrada, l’empresa comença a negociar havent presentat ja a l’autoritat laboral l’expedient. Malgrat tot, asseguren que continuaran treballant per evitar els acomiadaments i buscar alternatives. El sindicat tem que aquesta situació es reprodueixi a altres empreses que tenen ERO i recorda que aquest mes de febrer s’hauran de renovar expedients d’empreses del sector del metall.

La planta de Hazemeyer Hes de Sant Feliu de Buixalleu es dedica a la fabricació de material elèctric i electrònic, sobretot caixes i armaris per protegir instal·lacions elèctriques i electròniques. Al web corporatiu, es diu que el Grup HES té més de 13.000 referències i que exporta els seus productes a més d’una seixantena de països. Fins al 2010, l’empresa comptava amb dues plantes més, però des de fa dos anys, la producció es va concentrar tota a la planta situada a Sant Feliu de Buixalleu. A banda, la firma compta amb dues filials una a Portugal i una segona a Regne Unit. La companyia va facturar, al 2010, un total de 13,40 milions d’euros, un 22 per cent més gràcies a l’increment de les exportacions que va realitzar. No obstant, aquesta xifra queda llunyana als 23,60 milions d’euros que va facturar l’empresa l’any 2007.

Anuncis
Etiquetes:
%d bloggers like this: