Penes de 12 anys de presó pels detinguts de Riells i Fogars per subministració de droga

Els detinguts acusats de subministrar droga a traficants de Catalunya i les Balears de Riells i Viabrea, Fogars i també d’altres de la de la comarca de la Selva es poden enfrontar a 12 anys de presó. L’operació Benazir contra una xarxa de narcotraficants va començar l’octubre passat al barri de Son Banya de Palma de Mallorca i a finals de mes la Guàrdia Civil va detenir 11 implicat a  Riells i Viabrea, Fogars, Terrassa, Rubí, Tordera i Maçanet de la Selva. Els advocats de dos dels acusats van demanar que els deixin en llibertat fins al judici. El fiscal s’ha oposat a la petició i va avançar que es poden enfrontar a penes elevades de fins a 12 anys perquè l’acusació no és només per tràfic de droga, sinó també d’organització criminal.

El 5 d’octubre la Guàrdia Civil va fer un registre simultani de nou domicilis als barris de Son Banya, La Soledat i Son Caldera a Palma de Mallorca perquè tenien indicis que eren punts de distribució de droga. En els escorcolls van trobar 9.000 euros, tres armes, dos vehicles de gama alta, 106 paperines d’heroïna i mig quilo de marihuana. L’operatiu es va saldar amb vuit detinguts però la investigació no es tancar aquí perquè la Guàrdia Civil va anar darrere dels proveïdors de droga d’aquests traficants.

Les indagacions van portar fins a Catalunya, concretament al Baix Montseny nord, al Vallès, al Maresme i a la Selva on el cos policial va fer, a finals de mes, nou registres i onze detencions, entre elles la del suposat líder de la banda. En els registres hi van trobar cocaïna, heroïna i armes. Al laboratori hi havia 20 litres de líquids per transformar la droga, com acetona, àcid clorhídric, PHS i èter, a més de substàncies per manipular l’heroïna. En concret, van intervenir 2,5 quilos d’heroïna, 3,3 de cocaïna, un de morfina i 2,7 de substàncies utilitzades per tallar la droga.  També van trobar diners en metàl·lica, van requisar dos vehicles de gamma alta i sis armes amb munició, entre elles una pistola Glock i una escopeta. Els registres van tenir lloc a Riells i Viabrea, Fogars, Terrassa, Rubí, Tordera i Maçanet de la Selva.

Segons el fiscal, totes les proves demostren que cadascun dels detinguts tenia un rol clar dins la banda organitzada i mentre uns feien de correu, altres buscaven contactes per distribuir la droga i també hi havia acusats que s’encarregaven d’emmagatzemar la droga fins que la poguessin distribuir. Com que pertanyen a una banda criminal, el fiscal creu que el risc de fuga és més elevat perquè la mateixa organització els pot ajudar a fugir.

A més, també ha exposat que els imputats no tenen ingressos de cap tipus i que, per tant, si surten en llibertat hauran de tornar a delinquir per mantenir-se. Un dels punts on es va centrar l’operació a les comarques gironines va ser a Maçanet de la Selva, on la Guàrdia Civil va escorcollar tres domicilis.  Entre els detinguts a les poblacions gironines, els seus advocats han demanat que els deixin en llibertat provisional fins que el cas arribi a judici. El fiscal s’hi ha oposat i ha avançat que els delictes que imputa als detinguts és tràfic de drogues en organització criminal, pel que la pena de presó podria arribar fins als 12 anys de presó i no seria una pena per un delicte simple contra la salut pública, sinó que se li sumaria  pertànyer a una organització criminal.

Anuncis
Etiquetes:
%d bloggers like this: