El projecte de Bruixes i Bandolers d’Arbúcies i Sant Hilari es redimensiona en diners i objectius

El projecte de Bruixes i Bandolers engegat l’any passat a Arbúcies i Sant Hilari Sacalm s’ha hagut de redimensionar tant pel que fa al pressupost com als objectius que es pretenien assolir. El primer projecte, iniciat durant la legislatura del tripartit al govern, previa, entre altres objectius, la construcció de centres de visitants per acollir els turistes que visitessin els cinc municipis que comparteixen el projecte: Arbúcies, Sant Hilari Sacalm, Olost, Sant Feliu Sasserres i Viladrau.

No obstant, amb l’entrada de CiU al govern, el projecte de Bruixes i Bandolers va quedar paral·litzat per la falta de confiança en el projecte per part del nou govern. Per no perdre’l, els alcaldes d’Arbúcies i Sant Hilari han treballat conjuntament per donar un altra direcció al projecte més dirigit a la dinamització natural, cultural i comercial dels municipis que integren el pla.

El pressupost de l’antic projecte era de 2,5 milions, ara ascendeix a 1.629.000 euros  que es paga a parts iguals entre els cinc municipis, la Generalitat i el ministerio de Turisme del govern espanyol. Tots aquests diners es destinen a la Associación de Municipios de Bosques, Brujas y Bandoleros, a la que estan integrats els cinc pobles, i que és l’encarregada de gestionar els recursos econòmics i de facilitar les eines que necessiten cada un dels municipis, com també de realitzar les accions que són comunes per als cinc pobles. Una part d’aquest projecte es va traduir l’any passat a Arbúcies amb la Fira de Bruixes i Bandolers, malgrat que es contemplen altres accions com ara la senyalització d’itineraris rurals i urbans per  tal de potenciar la dinamització natural i comercial del municipi. El pla, que s’allargarà aquest 2012 i fins al 2013 també preveu l’adequació d’un espai com a centre de visitants, que en el cas concret d’Arbúcies s’ubicarà una part al Museu Etnològic del Montseny i l’altra a la planta baixa de les Naus Ayats.  Les tres actuacions que es preveuen a Arbúcies tenen un cost de 423.000 euros, que estaran finançades per l’Associación de Municipios de Bosques de Brujas y Bandoleros. Tanmateix, l’Ajuntament haurà d’aportar a aquesta entitat la quantitat de 175.000 euros, aproximadament, entre els anys 2012 i 2013.  Garriga s’ha mostrat satisfet de poder recuperar un projecte que “donàvem per perdut”. “És una oportunitat única per poder potenciar els productes tradicionals i artesanals de la vila”, com també l’oportunitat que s’ofereix “per recuperar les dinàmiques turístiques que amb els anys s’havien anat perdent”.

Anuncis
Etiquetes: ,
%d bloggers like this: