El Bus de la Fundació Alícia liderada per Ferran Adrià fa parada a Sant Celoni

El Bus Alícia s’instal ·larà a la plaça de la Vila de Sant Celoni del dimarts 6 de març al dissabte 10 de març. Es tracta d’un projecte itinerant impulsat per la Fundació Alícia, dirigida per Toni Massanés, i la Obra Social Caixa Catalunya, que recorre  Catalunya per informar, educar i fer reflexionar als ciutadans sobre la importància de mantenir una alimentació saludable. Aquest vehicle compta amb un espai d’exposició de 50 metres quadrats i és accessible per a persones amb mobilitat reduïda. Els visitants podran gaudir del seu àmbit d’exposició, que compta amb recursos audiovisuals i multimèdia, on, de manera rigorosa, lúdica i interactiva, s’explica i s’interpel ·la els visitants sobre la producció, transformació, hàbits de consum i funció nutricional dels aliments. La visita és gratuïta i estarà obert de dos quarts d’11 del matí a 2 del migdia i de 3 de la tarda a dos quarts de 8 del vespre.

A banda de l’apartat d’exposicions, però, el Bus Alícia compta amb una aula de cuina per poder divulgar pel territori les recerques i els projectes que, en matèria de ciència, salut i patrimoni agroalimentari, es desenvolupen als laboratoris de la Fundació Alícia, una fundació privada sense ànim de lucre, creada l’any 2003 que compta amb el lideratge estratègic del xef Ferran Adrià. En aquest sentit oferirà tallers 45 o 60 minuts de durada (tallers escolars, tallers familiars, tallers per a persones amb restriccions alimentàries concretes, tallers temàtics de cuina, tradició i productes) que cal concertar prèviament i que tenen preu de 3 euros per a nens i nenes i d’entre 5 i 10 euros per als adults.

A Sant Celoni es faran tallers escolars cada dia de dos quarts d’11 del matí a tres quarts de 12 del migdia per fomentar els bons hàbits alimentaris a través de la cuina. Per als alumnes de primer i segon de primària s’oferirà un taller de fruita i pa, per als de tercer i quart sobre l’esmorzar, per als de cinquè i sisè el taller ‘Mengem bé’ i per als de primer i segon d’ESO un taller de consciència alimentària sota el lema ‘Què menja el món?’.  També s’han organitzat tallers de cuina i malaltia com l’adreçat a diabètics dimarts a dos quarts de 6 de la tarda. Dijous es farà un taller bàsic per a tots els públics a les 5 de la tarda, divendres a dos quarts de 6 de la tarda el taller ‘Aquí no es llença res’ i el dissabte 10 de març a les 12 del migdia el taller ‘Cuina per menjar millor’. Els interessats en reservar hora o rebre més informació poden contactar amb la secretaria tècnica d’aquest projecte al telèfon 902 109 350 o a taparicio@alegria-activity.com.

Anuncis
Etiquetes:
%d bloggers like this: