L’Ajuntament d’Arbúcies ofereix un servei de dipòsit de claus als usuaris de teleassistència

L’Ajuntament d’Arbúcies a través de l’Àrea d’atenció a les persones ofereix un nou servei als usuaris de teleassistència domiciliària del municipi. Es tracta d’un servei de dipòsit de claus en què la Policia local disposarà  de les claus dels domicilis d’aquells usuaris que ho sol·licitin per tal que els agents puguin actuar amb rapidesa i eficiència en el cas que algun dels usuaris de teleassistència pateixi algun imprevist, segons ha explicat el regidor  d’Atenció i Servei a les persones, Jaume Salmerón.

Aquest servei, que es posarà en marxa a mitjans de març, s’afegeix als que ja tenen els usuaris i serà totalment gratuït. El servei de dipòsit de claus es posarà en funcionament després que l’Ajuntament firmi el conveni de col·laboració amb l’empresa Televida, especialitzada en serveis de teleassistència domiciliària. Salmerón ha avançat que la signatura del conveni tindrà lloc el proper 14 de març.

La teleassistència domiciliària és un servei  per a  persones grans, que viuen soles, pateixen alguna discapacitat o tenen dificulutats, però que continuen vivint a la seva  vivenda. El servei permet que, els usuaris que porten constantment un dispositiu de comunicació, puguin posar-se en contacte amb un centre d’atenció en el cas de patir un infortuni. Amb el servei de dipòsit de claus, a més, permetrà que la Policia local pugui actuar en el cas que no es tinguin notícies d’algun dels usuaris o es pugui patir per la seva vida. Així, els agents policials podran entrar al seu domicili i comprovar l’estat de la persona en qüestió. Salmerón ha assenyalat que es tracta de “tenir molt cura i prioritzar els serveis a les persones grans”, ja que ha explicat que a Arbúcies hi ha més de 1.000 persones de més de 65 anys i, per tant, “és un col·lectiu molt ampli que s’ha de cuidar” ha afegit Salmerón.  A Arbúcies hi ha entre unes 30 i 40 persones que actualment utilitzen el servei de teleassistència domiciliària, però es preveu ampliar el nombre d’usuaris una vegada s’acabi l’estudi que s’està realitzant en relació a les persones grans del municipi i pel qual s’estan visitant totes les persones de la tercera edat d’Arbúcies per conèixer la seva situació.

Anuncis
Etiquetes:
%d bloggers like this: