Massanes vol reobrir la deixalleria amb la nova empresa de recollida d’escombraries al capdavant

L’Ajuntament de Massanes està buscant una nova empresa de recollida d’escombraries perquè la que actualment està realitzant el servei, se li acaba el contracte de vuit anys que tenia, així ho ha explicat el regidor de Medi Ambient, Pere Fernàndez. El regidor ha assenyalat que l’Ajuntament ja ha presentat el plec de clàusules administratives per tal de poder licitar el concurs properament i que les empreses interessades puguin presentar les seves ofertes.

En aquest sentit, Fernàndez ha assenyalat que la intenció del Consistori, amb la nova concessió de la recollida d’escombraries, és que l’empresa guanyadora del concurs també reactivi i utilitzi la deixalleria de què disposa el municipi. Aquest equipament, que només s’utilitza en comptades ocasions i  quan els veïns de Massanes ho sol·liciten expressament, es troba en desús després que l’Ajuntament de Massanes i Hostalric anul·lessin el conveni que havien firmat. El trencament del conveni va ser degut a les desavinences que hi havia entre ambdós consistoris pel que fa al pagament del servei de la deixalleria i el que va provocar que la deixalleria, situada al terme municipal de Massanes es deixés d’utilitzar per la falta de recursos econòmics de l’Ajuntament per poder-la mantenir oberta.

En aquesta direcció, Fernàndez ha dit que la intenció del Consistori és que la nova empresa que es faci càrrec de la recollida d’escombraries s’ocupi també de la deixalleria, sense cap cost addicional per a l’Ajuntament. El regidor considera que és important reobrir aquesta instal·lació, que disposaria d’un horari fix i amb una persona que s’encarregaria de la seva organització; i, així, tornar a oferir un servei necessari per als veïns de Massanes del que ja havien començat a gaudir fa uns mesos enrere.  Actualment, l’empresa Casellas i Marçal de Sils (la Selva) és l’encarregada de la recollida d’escombraries, ja que encara està vigent el contracte de vuit anys en què es concedia a aquesta empresa la recollida del rebuig de Massanes. Tanmateix, Fernàndez ha explicat que al municipi hi ha diferents empreses encarregades de la recollida d’escombraries. Així,Casellas i Marçal s’ocupa del rebuig i de la recollida de trastos vells; mentre que la recollida de la selectiva (paper, vidre i plàstic) se n’encarrega l’empresa Nora que depèn del Consell Comarcal de la Selva i que també s’ocupa de la recollida del compostatge. L’objectiu de l’Ajuntament de Massanes és el d’unificar el servei en una mateixa empresa i, així, reduir els costos econòmics que suposa la recollida d’escombraries per al Consitori i també per a tots els seus usuaris.

Etiquetes: