Sant Celoni tanca el circuit de BMX i Dirt Jump i anuncia la construcció de noves instal·lacions

L’Ajuntament de Sant Celoni ha anunciat que en els propers dies tancarà el circuit provisional de bicicletes BMX i Dirt Jump situat al Sot de les Granotes. La decisió, assenyala, l’ha adoptada després de disposar dels informes tècnics que avaluen les condicions de seguretat de la instal·lació. Malgrat aquest tancament, el govern municipal ha assegurat que treballarà amb els joves usuaris per elaborar un projecte que permeti dotar l’espai de les condicions de seguretat i d’ús adequades. Un projecte que, recorda l’Ajuntament, ja disposa de pressupost assignat.

L’espai del Sot de les Granotes on està situat el circuit es troba en uns terrenys municipals que van ser cedits per l’Ajuntament de Sant Celoni fa uns quatre anys perquè un grup de joves practicants d’aquestes disciplines BMX i Dirt Jump el poguessin utilitzar de manera provisional. Durant aquest temps el col·lectiu d’usuaris ha incrementat i, en paral·lel, també ha fet créixer la instal·lació. Per aquest motiu s’ha considerat necessari regular i ordenar l’espai segons la normativa vigent per garantir la seguretat dels usuaris.

En aquest sentit, a finals d’any, l’alcalde de Sant Celoni, Joan Castaño i la regidora d’Esports, Magalí Miracle, ja van sol·licitar el suport de la Diputació de Barcelona per a la redacció de dos projectes lligats al circuit de bicicletes:  un projecte tècnic per dotar l’espai de les condicions adients de seguretat i un altre d’ús que en reguli adequadament la pràctica esportiva. Una petició que va ser acceptada pel diputat adjunt d’Esports, Josep Salom.

Miracle ha assegurat que “volem seguir oferint instal·lacions per a la pràctica d’aquests esports a Sant Celoni” però ha puntualitzat que, per fer-ho, “l’Ajuntament hi ha d’aportar diners, hi hem d’invertir, perquè les instal·lacions s’han d’adequar a la normativa vigent, i l’Ajuntament ha de vetllar per la seguretat de les instal·lacions municipals i dels seus usuaris”.

Anuncis
Etiquetes: ,
%d bloggers like this: