El xef de Can Fabes presenta l’horta de Salicru al Fòrum Santiago 2012

L’actual xef del restaurant Can Fabes de Sant Celoni, Xavier Pellicer, ha participat a la tercera edició del congrés Fòrum Santiago 2012 en el que va presentar per quina fase està passant el restaurant celoní després del gir que ha hagut de donar un dels millors restaurants del món després de la mort de Santi Santamaria. Al Fòrum també va explicar l’estreta relació de Can Fabes amb Joan Salicru, de Vallgorguina, i els seus cultius pel mètode biodinàmic i va explicar què és la biodinàmica abans de mostrar l’elaboració de tres receptes amb productes d’aquesta horticultura.

Pellicer va presentar com s’introdueixen aquestes verdures a la cuina, com es presenten els plats a Can Fabes, el respecte amb el que es proporcionen i el nou joc i la nova òptica que s’està donant a les verdures. Els tres ingredients que van protagonitzar els plats de Pellicer van ser l’escarola, la pastanaga i la bleda, productes que habitualment obté dels cultius biodinàmics. La recepta amb escarola, que ha incorporat a la carta de Can Fabes, va néixer després de passejar amb Salicru pels seus cultius i tastar en cru les fulles més verdes, amb què va poder comprovar que, a diferència de moltes escaroles que es troben, no eren amargues ni fibroses, sinó dolces.

Advertisements
Etiquetes:
%d bloggers like this: