L’escola l’Avet Roig de Sant Celoni, pionera en el nou esport de l’Spiribol

L’escola Avet Roig de Sant Celoni és un dels centres pioners en la introducció a Catalunya d’un nou esport anomenat Spiribol. L’esport, en el que hi poden jugar 1, 2 i 4 jugadors sobre qualsevol superfície, consisteix en enrotllar una pilota en un pal en el sentit que s’ha triat colpejant la pilota amb una pala. Un partit consta de 5 rondes.

L’Spiribol l’ha inventat un metge de Granada, on ha tingut molt bona acceptació, i ara es vol implantar a Catalunya a través de les escoles, esplais, casals d’estiu, etc. ja que és apte per a totes les edats. Per aquest motiu, s’ha creat una Fundació Spiribol que vol difondre la iniciativa al Vallès Oriental com a comarca pilot. El passat 17 de desembre, Belén Rubiella, mestra d’educació física de l’Escola Avet Roig de Sant Celoni, va tenir l’oportunitat de viatjar a Granada per tal d’assistir a la presentació oficial de l’Spiribol i conèixer el seu creador.

El proper dimedres, 7 de febrer, a dos quarts de 7 de la tarda, es preveu fer una presentació al Pavelló de Can Bassa de Granollers. L’Escola Avet Roig ha estat pionera en fer la promoció d’aquest esport per tot el territori català i ha tingut una molt bona acceptació entre els seus alumnes. Actualment, també s’està fent promoció al Vallès Oriental a través de conferències a mestres d’Educació Física d’altres escoles amb l’ajuda del Consell Comarcal.

Anuncis
Etiquetes:
%d bloggers like this: