L’alcalde de Riells no paga l’assistència als Plens a l’oposició però si als edils del govern

L’alcalde de Riells i Viabrea, José Manuel Tarrida, no ha pagat l’assistència als Plens als regidors de l’oposició (ERC), perquè “no hi ha partida pressupostària”, va dir, però sí que han seguit cobrant els regidors de l’equip de govern, segons va explicar al Ple de dilluns.

El portaveu del grup municipal d’ERC, Sergi Massó, va traslladar la qüestió del per què els regidors del seu partit no havien cobrat l’assistència al Ple extraordinari que es ca celebrar a finals de desembre de 2011. Massó, que creia que es tractava d’un descuit involuntari, es va trobar que Tarrida, li va contestar que si no havien cobrat l’assistència al Ple era degut a la falta de la partida pressupostària “perquè anem amb pressupost prorrogat i encara no hem pogut aprovar el d’aquesta any” va asenyalar. Tanmateix, Massó va insistir en el fet que els regidors de l’equip de govern havien seguit cobrant la seva remuneració cada mes, donant a entendre que per aquesta mateixa regla de tres, els regidors del govern tampoc haurien hagut de cobrar. “Amb el pressupost prorrogat hi ha d’haver partida perquè si al 2011 es pagaven les assistències als plens, el mateix pressupost ho hauria de contemplar per aquest 2012” va assegurar Massó. Per no allargar aquest debat, Tarrida va respondre als membres d’ERC  “no patiu que cobrareu”.

El portaveu d’ERC va insistir en el tema dient que no es tracta de patir per cobrar o no, sinó en què sí que hi ha partida per seguir pagant els salaris dels regidors a govern i no per pagar els 127 euros que cobra cada un dels regidors d’ERC per l’assistència a plens extraordinaris. El debat va començar arrel d’un decret d’alcaldia en què es donava compte del pagament de les retribucions dels regidors de l’equip de govern, però en el que no quedava reflectit el pagament de les compensacions als regidors de l’oposició.

A la mateixa sessió es  va aprovar el nou projecte del camp de futbol. Amb els vots a favor de l’equip de govern  il’abstenció dels regidors d’ERC. El regidor de CiU, Carles Taberner, va explicar que es tracta d’un projecte modificat respecte l’anterior, en gran part perquè el nou projecte no contempla la gespa artificial, sinó que el camp serà de terra, però sí que s’ha planificat la construcció dels vestidors, a diferència del projecte que havia elaborat ERC i PSC a l’anterior legislatura. El cost del projecte, va assenyalar Taberner, és de 625.000 euros i que amb les subvencions de què disposa l’Ajuntament o que, properament seran atorgades, el Consistori com a molt hauria de fer front a 74.000 euros, ja que el total de les subvencions ascendeix a 500.000 euros. A més, l’Ajuntament podria acollir-se a un ajut econòmic per a la construcció dels vestidors, que els hi podria finançar fins a un 30 per cent de l’obra i això suposaria, va assegurar Taberner, que l’Ajuntament finalment només pagués per al camp de futbol 18.000 euros.

Per la seva banda, Massó, va celebrar la construcció d’aquest equipament esportiu i que “finalment es reconeguin els 500.000 euros de subvenció que fins a les eleccions se’ns havien negat”. Massó va explicar l’abstenció del seu grup  al·legant maneres de fer diferents, ja que ERC sempre ha defensat un  projecte del camp de futbol que contemplés gespa artificial i vestidors de lloguer. El regidor d’ERC, Josep Maria Bagot, en resposta a unes paraules del regidor d’Entesa, Jordi Palau, en què va recriminar al grup republicà l’abstenció, Bagot va contestar de forma contundent que l’abstenció “és totalment formal” i va afegir que “si faltés un vot de l’equip de govern per poder aprovar el camp de futbol, un regidor d’ERC hi votaria a favor perquè creiem que és necessari i que ha de tirar endavant”. La sessió del Ple de dilluns també va aprovar amb els vots d’ERC, CiU i Entesa l’adhesió de l’Ajuntament de Riells i Viabrea a l’Associació de Municipis per la Independència.

Anuncis
Etiquetes:
%d bloggers like this: