L’Ajuntament d’Arbúcies treballa per buscar un lloc d’acollida als 50 gossos d’una veïna

Les queixes de veïns d’Arbúcies per als més de 50 gossos  que té una dona del municipi a la urbanització la Joia del Montseny han arribat fins al Síndic de Greuges. I el conseqüent ressò que n’han fet diferents mitjans de comunicació. Però per als veïns que han denunciat aquesta problemàtica no es tracta d’una notícia d’actualitat, sinó que ja fa molts anys que han interposat denúncies i queixes per esmenar aquest problema. Tampoc és un fet nou per als vilatans d’Arbúcies ja que la propietària dels gossos en qüestió és coneguda per aquest fet al municipi per els anys que fa que es dedica a recollir gossos abandonats.  Malgrat els anys que fa que  dura aquesta pràctica, l’Ajuntament d’Arbúcies s’ha evocat de ple en el tema per intentar solucionar d’una vegada per totes aquesta problemàtica.

Així ho ha explicat Jaume Salmerón, regidor d’Atenció i servei a les persones, que ha dit que l’activitat que s’està desenvolupant “és il·legal” i per això s’ha de cesar. A més, Salmerón ha indicat que “es tracta d’un problema de salut pública” per les malalties i plagues que poden tenir els animals, ja que no estan ben cuidats; i també,  que “es tracta de buscar un bon lloc d’acollida per a tots aquests gossos perquè siguin ben atesos”.

Salmerón ha assenyalat que aquesta mateixa setmana dos agents rurals van anar a veure el lloc on viu la dona i els gossos i que, actualment, sembla ser que té uns 51 gossos. En aquest sentit, Salmerón ha dit que entre el juliol del 2011 i el febrer del 2012 s’ha reduït en un centenar els gossos que tenia aquesta veïna d’Arbúcies, que n’havia arribat a tenir fins a 150. No obstant, la quantitat de gossos exactes se sabrà una vegada es faci un cens de tots els animals que hi ha en aquesta propietat privada de la Joia del Montseny. Salmerón ha avançat que s’ha donat un termini de 20 dies a la dona que ocupa aquest terreny perquè sigui ella mateixa que faci el cens dels gossos que té, però que en el cas que no el realitzi, ha dit Salmerón, serà l’Ajuntament juntament amb agents rurals i Consell Comarcal de la Selva que actuaran d’ofici.  El següent pas, ha assenyalat el regidor, serà  buscar un lloc per poder acollir la cinquantena de gossos. Salmerón també ha explicat que la el terreny on es troben tots aquests gossos i la vivenda que hi ha es de propietat privada i que ja fa mesos que es van posar en contacte amb els propietaris de la casa i, tanmateix, “no tenim constància que hagin emprès accions legals”.  Buscar, però un lloc per a tots aquests gossos “és complicat” ha assegurat el regidor. Malgrat l’Ajuntament té la competència per treure la veïna i els gossos de la propietat que ara ocupen, el problema és on ubicar els animals, ja que les gosseres del Consell Comarcal de la Selva es troben al límit  de la seva capacitat.

Anuncis
Etiquetes:
%d bloggers like this: