El pilot Nani Roma presenta el llançament de la nova marca ‘Arbúcies, Terra de Motor’

El pilot Nani Roma serà a Arbúcies aquest diumenge, 11 de març per presentar el llançament de la nova marca ‘Arbúcies, Terra de Motor’, en un acte que comptarà amb un sentit homenatge al pilot de Folgueroles. A més, des de les 11 del matí, es podrà visitar una exposició de motocicletes clàssiques que estarà situada a la plaça de la Vila.

La presentació d’aquesta nova marca, que ha d’esdevenir emblema del municipi, tindrà lloc diumenge a la 1 del migdia al Museu Etnològic del Montseny coincidint amb la recent estrenada exposició ‘De la carreta al 600’, un viatge a través de fotografies i  vehicles del món del motor a Arbúcies. En aquest acte a la Gabella, Nani Roma serà l’encarregat de donar el tret de sortida a ‘Arbúcies Terra de Motor’, una nova marca iniciada per l’Ajuntament i  Clàssics Montseny Guilleries, però que també aplega dues entitats més dedicades al món del motor com són Tiva-Tiva i Moto Club Arbúcies. Durant la presentació, es retrà homenatge  a Nani Roma i se li farà entrega d’un trofeu, una rèplica del primer autocar que es va fer a Arbúcies i que ha elaborat David Duaigües. Nani Roma va ser sots campió del Dakar 2012 a la categoria de cotxes i campió   de la competició al 2004 a la categoria de motos.

‘Arbúcies Terra de Motor’ ha de ser el paraigua en el que s’integrin totes les activitats del món del motor que es realitzin a Arbúcies de la mà de les tres entitats capdavaneteres en aquest sector com són Clàssics Montseny Guilleries, Tiva-Tiva i Motor Club Arbúcies. La vila ja té una llarga tradició en l’organització d’activitats i certàmens que tenen com a protagonistes els vehicles a motor. Però ara, es pretén recollir tot aquest seguit d’activitats que se celebren al llarg de l’any sota la mateixa marca perquè Arbúcies esdevingui, encara més, un referent en el món del motor.

Les vinculacions de la vila d’Arbúcies amb el món del motor van començar fa més d’un segle, quan a principis del XX, la gran activitat del sector forestal en aquesta zona de la comarca va propiciar el desenvolupament en un primer moment, la producció de carretes i, posteriorment, es va iniciar la indústria carrossera, que amb els anys ha esdevingut la característica i definció del municipi i, també, principal activitat econòmica. Per això, Arbúces és pionera en aquest sector industrial en la fabricació i innovació carrossera.

Però l’enllaç entre el municipi i el món del motor no és només econòmic, sinó que  la relació va molt més enllà. Arbúcies ha esdevingut al llarg dels anys en un municipi en el que s’han concentrat tot tipus de curses i certàmens dedicats als vehicles de motor, que han volgut aprofitar la sinuositat i la bellesa de les carreteres que envolten la vila. El Rally Catalunya, el Costa Brava o, fins i tot la clàssica Volta a Catalunya han passat per aquesta vila situada al Montseny.

Anuncis
Etiquetes:
%d bloggers like this: