Arbúcies elabora una radiografia de com viuen el miler de persones grans de la vila

L’Ajuntament d’Arbúcies està realitzant un estudi a les 1052 persones majors de 65 anys que viuen al municipi i que s’allargarà els propers quatre mesos. Es tracta de fer “una radiografia de les persones grans d’Arbúcies” ha assenyalat l’alcalde i regidor de Gent Gran, Pere Garriga. L’objectiu d’aquest anàlisi es veure en quina situació viuen les persones grans i quines són les seves necessitats. Per això, una tècnica especialitzada de l’Ajuntament té la tasca d’anar casa per casa per elaborar una enquesta que haurà de determinar les deficiències i necessitats que requereix aquest sector de població. En aquesta tasca també hi col·laboren les persones que integren la junta de la Llar de Jubilats.

En aquesta enquesta es tenen en compte diferents aspectes de la situació de la persona, com ara si viu sola; la relació amb la família i els veïns; quantes vegades va al metge; si pren medicaments;  com va a comprar; qui neteja la vivenda, entre altres qüestions. En aquest sentit, Garriga ha explicat que es tracta d’analitzar i veure “com es pot actuar de forma positiva” i de “dignificar la seva vida” ha assegurat l’alcalde.

Garriga ha explicat que ara s’estan posant “pedaços” als casos que els hi estan arribant, però l’objectiu i la voluntat del Consistori és el de millorar en tot el que es pugui la qualitat de vida d’aquest miler de persones de la vila. Aquest col·lectiu, segons garriga, “no demanen el que necessiten i no es visualitza externament les seves mancances”, però que a través d’aquest estudi “es posaran les eines per arreglar-ho i donar una qualitat de vida a la gent gran d’Arbúcies”.  Pel que fa al finançament de com es duran a terme totes aquestes accions, una vegada analitzat l’estudi, Garriga ha assenyalat que “la situació de l’Ajuntament és precària, però cal pensar més en les persones i menys en la construcció” i ha afegit que es buscarà el finançament necessari per poder solucionar les mancances que es detectin.  L’alcalde ha afegit que “estem en l’obligació de retornar a totes aquestes persones tot el que han donat a Arbúcies”.

Per altra banda, des de l’Ajuntament també s’està tirant endavant el Consell de la Gent Gran, un organ de càracter consultiu i de debat. Una vegada constituït el Consell, la voluntat és la de que aquest mateix organ ajudi a la implamentació de les conclusions que s’extreguin de l’estudi que s’està eaborant. Garriga ha dit que es preveu que el consell de la gent gran es posi en marxa aquesta primavera.

Anuncis
Etiquetes:
%d bloggers like this: