ERC-R de Sant Pere s’aplica ara les retribucions que volia retallar al govern de Llesuy fa uns mesos

L’Ajuntament de Sant Pere de Vilamajor va celebrar, dijous, el primer Ple amb el nonu govern municipal per donar compte del nomenament de les tinences d’alcaldia i les delegacions d’atribucions als regidors, a més d’establir la dedicació, retribucions i indemnitzacions als membres de la corporació. Segons l’alcalde, Martí Artalejo, la proposta en aquest darrer punt era deixar les retribucions tal i com s’havien establert abans del Ple del 22 de desembre i, per tant, al mateix nivell que al 2011. L’alcalde tindrà dedicació complerta i la mateixa retribució assignada a Llesuy l’any passat, mentre que la resta de regidors comptaran amb una dedicació del 50 per cent.  Unes retribucions que es contradiuen amb la moció presentada per ERC-Reagrupament, actualment soci de govern de CiU i PSC, durant el mandat de Llesuy i que reclamava una dedicació de mitja jornada per a l’alcalde i d’entre 8 i 10 hores setmanals per a la resta dels regidors.

En aquesta moció el grup d’Esquerra-Reagrupament també proposava una rebaixa general del 10 per cent a totes les retribucions que cobren els grups i les dels regidors per formar part de les diverses comissions municipals i per assistència a Plens.  El regidor d’ERC-Reagrupament Joan Garcia ha assegurat que “som conscients que la gent ens mossegarà” per aquesta mesura després d’haver presentat una moció que “també era una manera de fer pressió per aconseguir que plegués Llesuy”.

En aquest sentit remarca que un dels motius de presentar la moció era conèixer per quin motiu el govern havia fixat les retribucions tal i com ho havia fet atenent que “amb el personal que hi havia i el rendiment que se’n treia no anàvem enlloc” i el que es buscava era poder debatre amb el govern sobre les retribucions més que no pas aplicar la mesura, però malgrat demanar-ho reiteradament no se’ls va convidar a parlar-ne, afirma, fins que ja era massa tard. “Possiblement en aquest  punt ens hem equivocat”, explica Garcia assenyalant que “hauríem d’haver insistit més en aconseguir parlant i no presentar la moció”.

Ara, amb dues setmanes, assenyala Garcia, poden assegurar que estar a govern “requereix una feina que no està avalada pel que es dedicava al pressupost de 2001” i afirma que alcalde i regidors estan fent un munt d’hores extres “per posar l’Ajuntament al dia”. D’altra banda també ha recordat que, per fer el pacte de govern, ERC-Reagrupament ha hagut de parlar amb altres cinc persones que en formen part i “ens van posar sobre la taula els seus arguments” per mantenir les retribucions tal i com estaven el 2011.

El Ple també va informar dels càrrecs dels nous regidors. Així, pel què fa a les tinences d’alcaldia, Joan Bruguera (ERC-Reagrupament) ocuparà la primera, Miguel Pérez (PSC) la segona i M. Carmen Lozano (CiU) la tercera. Les carteres quedaran tal i com ja va avançar aquest setmanari divendres passat: Joan Bruguera s’ocuparà d’Obres i Serveis; Joan Garcia, també d’ERC-R portarà l’àrea de Turisme i Participació Ciutadana; Miguel Pérez continuarà amb les carteres de Governació, Sanitat i Transport; M. Carmen Lozano assumeix Cultura i Benestar Social; Patrícia Puig (CiU) Educació, Esports i Joventut; i, finalment, Irene Bonilla (CiU) Urbanisme i Medi Ambient.

Anuncis
Etiquetes:
%d bloggers like this: