Sant Antoni manté els ajuts a les entitats i amplia la partida de Benestar al Pressupost de 2012

L’Ajuntament de Sant Antoni de Vilamajor ha aprovat el pressupost municipal per al 2012. Uns comptes que, segons l’alcaldessa Maria Lluïsa Berdala “han estat elaborats amb molta cura, mirant de no tocar moltes partides d’ajuts” malgrat el context econòmic. En aquest sentit, assegura, s’han conservat les subvencions a entitats i organitzacions que s’havien establert el 2011 malgrat “els ingressos són menors i les despeses més, ja que hem posat en marxa les Escoles Velles i la Rectoria” i cal incorporar als comptes les despeses per mantenir aquests equipaments oberts.

Per al 2012 l’Ajuntament compta amb un pressupost d’uns 4,5 milions d’euros. Un altre dels aspectes que ha guiat la distribució de la despesa ha estat, explica Berdala, “no estirar més el braç que la màniga”. Tanmateix s’ha procurat incrementar en un 5 per cent la partida destinada a Benestar Social perquè “entenem que en els temps que estem hem d’arribar a com més gent millor amb el que tenim”. La clau, assenyala, és gestionar bé els recursos per oferir servei al màxim nombre de persones.

Les inversions representen, per al 2012, un 6 per cent del pressupost. Els aproximadament 280.000 euros que es destinen a aquesta partida se centraran en fer petites millores al pavelló, la construcció d’un carril bici al carrer Girona i fins a les escoles, instal·lar una guingueta al parc de Can Sauleda per donar-li major vitalitat o arranjar els vestuaris de la zona esportiva de les Pungoles, entre d’altres. En definitiva, assenyala l’alcaldessa, actuacions de millora de diversos equipaments i espais del municipi que, posteriorment, no suposin costos de manteniment addicionals per a les arques municipals o requereixin de personal per man- tenir-los oberts.

En aquest sentit, Berdala ha remarcat la voluntat del govern d’ajustar-se als ingressos que es preveuen per aquest 2012 i aplicar una contenció de despesa que s’equipari a aquestes ingressos. Tot plegat amb la premissa de no afectar ni a les entitats i associacions del municipi ni a les persones que requereixen ajuts socials.

Anuncis
Etiquetes:
%d bloggers like this: