Queixes veïnals per l’apagada de fanals amb el Pla d’Estalvi i l’encesa d’altres de dia

El nou Pla d’Estalvi Energètic que ha començat a aplicar l’Ajuntament de Sant Celoni ha generat les primeres queixes dels veïns del municipi per les apagades selectives de fanals. És el cas d’un establiment de restauració de l’avinguda de l’Hospital que, en tot el carrer, remarca, tan sols s’ha apagat el fanal de davant del local, l’únic al carrer, mentre que la resta s’han conservat oberts.

L’alcalde de Sant Celoni, Joan Castaño, ha emplaçat als veïns que tinguin queixes derivades de l’aplicació d’aquest Pla a adreçar-les a l’Ajuntament de Sant Celoni que, assegura, en els casos que sigui possible i si la demanda és raonada, s’incorporaran canvis a la proposta inicial.  Aquest ha estat el cas del Salicart, assenyala Castaño, que havien adreçat la seva queixa al govern perquè algunes zones quedaven massa fosques i “es va resoldre”. “Potser hi ha llocs on no pots fer el que voldries”, ha explicat l’alcalde, “però en la mesura que es pugui, l’Ajuntament serà receptiu en les coses que es poden millorar”.  D’altra banda, també s’han rebut queixes pel cas contrari. És el cas de l’avinguda de la Pau, el carrer Vallès i la plaça Mercè Rodoreda on, dijous de la setmana passada, es van poder observar els fanals encesos a dos quarts de 3 del migdia.

Castaño ha assegurat que els fanals només s’encenen de dia en cas d’haver de fer comprovacions sobre el funcionament de les llumeneres o després d’haver-hi fet ajustaments tècnics “per comprovar que funcionen correc- tament”. En cas contrari, ha assegurat, l’encesa dels fanals és automàtica o bé per quantitat de llum solar o bé per satèl·lit i només s’engega de nit.

Anuncis
Etiquetes:
%d bloggers like this: