La Rectoria Vella de Sant Celoni acull l’exposició ‘Capses secretes 1975-1980’ de Ponç

Aquest dissabte, a les 7 de la tarda, s’inaugura a la Rectoria Vella de Sant Celoni la mostra ‘Capses secretes 1975-1980’, un recull de l’obra de Joan Ponç que es podrà visitar a aquest espai fins al 6 de maig. L’acte comptarà amb la participació dels seus comissaris Jordi Carulla-Ruiz, president de l’Associació Joan Ponç, i Sílvia Muñoz d’Imbert, historiadora i crítica d’art. Segons Carulla-Ruiz, la mostra té per objectiu donar a conèixer la figura de Ponç i fer-la accessible a noves generacions explicant “explicant el protagonisme que tingué com a artífex d’un dels moments de més esplendor, resistència i contagi entre les arts”. Un moment que va cristal·litzar, destaca, a finals dels anys 40 amb el grup Dau al Set com a màxim exponent de les segones avantguardes.

‘Les Capses secretes’, remarca el comissari de l’exposició, es mostren 27 anys després de l’exposició que es va fer el 1983 a l’espai expositiu de La Caixa a Via Laietana. S’ha fet una tria de 121 dibuixos realitzats en tinta i aquarel·la, ja que la suite sencera consta de 424 dibuixos que es desglossen en nou sèries, ‘Mini geperuts’, ‘Degollats’, ‘Caps-espelma’, ‘Èxtasi’, ‘Espurnes’, ‘Irregulars’, ‘Degenerats’, ‘Celestial’ i ‘Estranya’.

Joan Ponç va néixer a Barcelona el 1927 i va estudiar pintura amb el mestre Ramon Rogent. L’any 1948 va fundar la revista Dau al Set, juntament amb Joan Brossa, Modest Cuixart, Arnau Puig, Joan Josep Tharrats i Antoni Tàpies, una publicació que va significar el ressorgiment de l’impuls creatiu en la decaiguda Barcelona de postguerra. Descontent amb els cercles artístics catalans, el 1953 es va traslladar al Brasil, on la seva pintura es va fer més hermètica i depurada. El 1962 va tornar a Catalunya i es va instal·lar a Cadaqués. A partir d’aquest moment, la seva obra va tenir una forta presència en els circuits artístics nacionals i internacionals i va obtenir el reconeixement del públic i la crítica.  La mostra es pot de dijous a dissabte de 5 a 8 del vespre i diumenges i festius de dos quarts de 12 a dos quarts de 2 del migdia i de 5 a 8 del vespre. Eel 29 d’abril s’oferirà una activitat destinada a famílies amb fills de 6 o més anys.

Etiquetes:
%d bloggers like this: