Actyma denuncia l’Ajuntament d’Arbúcies pels 50 gossos que té una veïna

L’Associació Contra la Tortura i el Maltractament Animal (Actyma) ha instat a la Generalitat a obrir un expedient sancionador a l’Ajuntament d’Arbúcies pels 50 gossos que té en un terreny una veïna del municipi. El vicepresident de l’associació a Tarragona, Lluís Altés, ha explicat a aquest setmanari que no ha vist en primera persona el lloc on estan situats tots aquests animals i que han denunciat el cas arran de la notícia apareguda en diversos mitjans de comunicació, tot i que ha afirmat que “hem contactat amb companys d’Arbúcies per comprovar la informació”.

Altés ha assenyalat que l’Ajuntament no pot culpar a una persona “per la seva bona fe a l’hora de recollir els gossos abandonats perquè és una feina que hauria hagut de fer el Consitori”. El vicepresident de l’entitat també ha reconegut que no s’han posat en contacte amb l’Ajuntament per saber quins passos s’estan seguint per solucionar aquesta problemàtica. Malgrat Altés està assebentat que alguns dels gossos es troben tancats en una part del terreny amb el que es desmostraria que la propietat dels animals no és de l’Ajuntament sinó de la veïna,  Altes ha dit que igualment “qui ha de gestionar el problema és l’Ajuntament”.

Altés també s’ha mostrat molt crític dient que “a Catalunya es fan les lleis per quedar bé, només de cara la galeria, no perquè es compleixin”.   Per la seva banda, el regidor d’Atenció a les persones de l’Ajuntament d’Arbúcies, Jaume Salmerón, ha assenyalat que l’associació “parteix d’una base errònia perquè els gossos no són propietat municipal, sinó d’un privat”. Salmerón, però, ha dit que coincideix amb l’entitat defensora dels anImals en el fet que els gossos es troben en una situació deplorable. Salmerón també ha explicat que ben aviat es farà és un cens i després un anàlisi veterinari que determinarà l’estat en què es troben els gossos.

Anuncis
Etiquetes:
%d bloggers like this: