Breda presenta l’arxiu digital municipal amb totes les actes dels plens des del 1856

Aquesta setmana s’ha presentat al Consell Comarcal de la Selva l’arxiu digital de totes les actes de l’Ajuntament de Breda des de 1856 fins a l’actualitat. A l’acte, l’alcalde, Jordi Iglesias, va destacar la importància de la digitalització de la documentació històrica del municipi per les facilitats que permetrà tant per a historiadors, com també per alumnes que cerquin informació per als seus treballs de recerca ja que permet “una millor accessibilitat a tots aquests documents” va afegir Iglesias. L’acte, presentat pel president del Consell, Robert Fauria, també ha comptat amb el director de l’arxiu comarcal, Joaquim Carreras, que va explicar com s’han desenvolupat els treballs.

La digitalització de totes aquestes actes des de 1856 s’han fet gràcies al Pla d’Ocupació de digitalització, un pla inclòs en la convocatòria de plans extraordinaris d’ocupació locals en el marc del projecte Impuls que ve subvencionat pel SOC i el Fons Social Europeu. Així doncs, s’ha realitzat la formació especialitzades perquè les persones que s’han beneficiat d’aquest Pla d’Ocupació realizessin la digitalització de l’arxiu bredenc.

Tota aquesta documentació es tradueix en 14.274 fitxers, que corresponen als llibres d’actes del Ple des de 1854 fins a 1995; als llibres d’actes de la Comissió Municipal Permanent des de 1924 fins a 1984; i llibres d’actes de la Comissió de Govern des de 1987 fins a 1989.  Carreras va assenyalar que amb la digitalització “es millora l’accés a la documentació i també permet una millor conservació dels originals”. Durant l’acte de presentació, Carreras va mostrar algunes de les actes més significatives que s’han digitalitzat, com per exemple una acte de quan es va proclamar la república l’any 1931 a l’Ajuntament.  Finalment, Fauria, que va cloure l’acte, va subratllar la importància d’aquest Pla d’Ocupació perquè “és una manera de formar persones en una tasca especialitzad”. I va afegir que, malgrat la reducció d’aquests plans d’ocupació, “nosaltres hi seguirem apostant”.

Etiquetes:
%d bloggers like this: