La primera etapa de la Volta Ciclista pren dilluns les carreteres del Baix Montseny

La Volta Ciclista a Catalunya comença aquest dilluns, 19 de març, amb una etapa de 138 quilòmetres amb origen i final a Calella (Maresme) que preveu la major part del recorregut per les carreteres del Baix Montseny. Una oportunitat de veure de prop alguns dels grans noms que prendran part a la prova com Alejandro Valverde (Movistar), Andy Schleck (RadioShack-Nissan), Bradley Wiggins (Sky) o Samuel Sánchez (Euskaltel).

L’arribada al Baix Montseny es farà per Hostalric a les 14,05 hores, tenint en compte una velocitat màxima del grup de 43 quilòmetres per hora. D’allà, el recorregut seguirà per la carretera C-35 des de la rotonda de Massanes per la variant d’Hostalric fins agafar la carretera d’Arbúcies. L’entrada a Arbúcies es preveu a les 14,11 hores per la variant fins a la rotonda de Lluís Torres i seguirà pels carrers Santiago Geli i Mossèn Antoni Serres, al final del qual hi haurà un sprint intermedi previ a començar la pujada a Coll de Revell. L’ascens fins a la benzinera de Coll de Revell té rampes en 15,5 quilòmetres, un desnivell mitjà del 3 per cent i rampes màximes del 9 per cent.

De Coll de Revell, on s’espera que el grup passi a les 14,50 hores, la primera etapa de la Volta a Catalunya es dirigirà cap a Viladrau, Seva i el Brull fins coronar l’alt de Collformic, de Primera Categoria. D’aquesta manera, la Volta torna a entrar a la comarca amb el descens cap a Montseny i Sant Esteve de Palautordera, on es preveu l’arribada a les 15,57 hores amb un altre sprint intermedi.

L’entrada a Santa Maria de Palautordera es farà pel passeig Vitamènia i seguirà per la carretera BV-5301 fins al gula de Palau, a l’encreumanet amb la carretera C-35, on es preveu l’arribada a les 16:08 hores. La cursa prendrà direcció Sant Celoni fins arribar a  la rotonda de l’autopista  per encaminar-se cap a Vallgorguina, per on està previst el pas a les 16:17 hores. La cursa deixarà la comarca un cop fet l’Alt de Collsacreu, a la frontera amb la comarca del Maresme, amb rampes en 9,3 quilòmetres, un desnivell mitjà del 3 per cent i rampes màximes del 6 per cent. L’arribada dalt el coll s’espera a les 16:23 hores, sempre tenint en compte que aquestes estimacions horàries són previstes amb una mitjana de velocitat màxima.

S’estima que els ciclistes que hi participen, 23 equips amb 8 corredors cadascun, afrontin a bon ritme aquesta etapa trenca-cames que els organitzadors han qualificat com a ideal per a les escapades i que marcarà l’inici d’aquesta edició de la Volta Ciclista a Catalunya que, en ocasions passades, també ha fet part del recorregut per la comarca amb una notable expectació i seguiment de públic.  La segona etapa, dimarts 20 de març, tindrà sortida i arribada a Girona, amb un tram de 161 quilòmetres. La tercera, el 21 de març, serà de la Vall d’en Bas (Sant Esteve d’en Bas) a Port Ainé (210 quilòmetres), mentre que la quarta, de 199 quilòmetres, portarà als ciclistes de Trem a Ascó. Divendres 23 de març es disputarà la cinquena etapa, d’Ascó a Manresa, un total de 207 quilòmetres i dissabte els ciclistes aniran de Sant Fruitós del Bages a Badalona, recorrent 169 quilòmetres. La Volta finalitzarà diumenge, 25 de març, amb una etapa que anirà de Badalona al districte de Sarrià de Barcelona amb un tram de 119 quilòmetres.

Etiquetes:
%d bloggers like this: