La primera etapa de la Volta Ciclista pren dilluns les carreteres del Baix Montseny

La Volta Ciclista a Catalunya comença aquest dilluns, 19 de març, amb una etapa de 138 quilòmetres amb origen i final a Calella (Maresme) que preveu la major part del recorregut per les carreteres del Baix Montseny. Una oportunitat de veure de prop alguns dels grans noms que prendran part a la prova com Alejandro Valverde (Movistar), Andy Schleck (RadioShack-Nissan), Bradley Wiggins (Sky) o Samuel Sánchez (Euskaltel).

L’arribada al Baix Montseny es farà per Hostalric a les 14,05 hores, tenint en compte una velocitat màxima del grup de 43 quilòmetres per hora. D’allà, el recorregut seguirà per la carretera C-35 des de la rotonda de Massanes per la variant d’Hostalric fins agafar la carretera d’Arbúcies. L’entrada a Arbúcies es preveu a les 14,11 hores per la variant fins a la rotonda de Lluís Torres i seguirà pels carrers Santiago Geli i Mossèn Antoni Serres, al final del qual hi haurà un sprint intermedi previ a començar la pujada a Coll de Revell. L’ascens fins a la benzinera de Coll de Revell té rampes en 15,5 quilòmetres, un desnivell mitjà del 3 per cent i rampes màximes del 9 per cent.

De Coll de Revell, on s’espera que el grup passi a les 14,50 hores, la primera etapa de la Volta a Catalunya es dirigirà cap a Viladrau, Seva i el Brull fins coronar l’alt de Collformic, de Primera Categoria. D’aquesta manera, la Volta torna a entrar a la comarca amb el descens cap a Montseny i Sant Esteve de Palautordera, on es preveu l’arribada a les 15,57 hores amb un altre sprint intermedi.

L’entrada a Santa Maria de Palautordera es farà pel passeig Vitamènia i seguirà per la carretera BV-5301 fins al gula de Palau, a l’encreumanet amb la carretera C-35, on es preveu l’arribada a les 16:08 hores. La cursa prendrà direcció Sant Celoni fins arribar a  la rotonda de l’autopista  per encaminar-se cap a Vallgorguina, per on està previst el pas a les 16:17 hores. La cursa deixarà la comarca un cop fet l’Alt de Collsacreu, a la frontera amb la comarca del Maresme, amb rampes en 9,3 quilòmetres, un desnivell mitjà del 3 per cent i rampes màximes del 6 per cent. L’arribada dalt el coll s’espera a les 16:23 hores, sempre tenint en compte que aquestes estimacions horàries són previstes amb una mitjana de velocitat màxima.

S’estima que els ciclistes que hi participen, 23 equips amb 8 corredors cadascun, afrontin a bon ritme aquesta etapa trenca-cames que els organitzadors han qualificat com a ideal per a les escapades i que marcarà l’inici d’aquesta edició de la Volta Ciclista a Catalunya que, en ocasions passades, també ha fet part del recorregut per la comarca amb una notable expectació i seguiment de públic.  La segona etapa, dimarts 20 de març, tindrà sortida i arribada a Girona, amb un tram de 161 quilòmetres. La tercera, el 21 de març, serà de la Vall d’en Bas (Sant Esteve d’en Bas) a Port Ainé (210 quilòmetres), mentre que la quarta, de 199 quilòmetres, portarà als ciclistes de Trem a Ascó. Divendres 23 de març es disputarà la cinquena etapa, d’Ascó a Manresa, un total de 207 quilòmetres i dissabte els ciclistes aniran de Sant Fruitós del Bages a Badalona, recorrent 169 quilòmetres. La Volta finalitzarà diumenge, 25 de març, amb una etapa que anirà de Badalona al districte de Sarrià de Barcelona amb un tram de 119 quilòmetres.

Anuncis
Etiquetes:
%d bloggers like this: