Els centres de Palau aplicaran el projecte d’estalvi energètic impulsat a l’escola la Tordera

L’institut-escola la Tordera, mancomunat entre Santa Maria de Palautordera i Sant Celoni, va participar dijous a l’acte de cloenda del projecte europeu Euronet 50/50, un projecte on han participat 13 escoles de la demarcació de Barcelona, a més de centres educatius de nou països diferents i que té l’objectiu d’estalviar energia als centres educatius a través del canvi d’hàbits en el consum de l’energia. L’experiència seguida per la Tordera, amb la que ha aconseguit uns notables resultats d’estalvi energètic. Això farà que la resta de centres de primària del municipi també desenvolupin projectes similars i ben aviat l’escola Fontmartina, la Matagalls i el Pont Trencat se sumaran a la iniciativa.

El projecte Euronet 50/50, al que la Tordera va començar a participar el 2009, estableix un treball en el canvi d’hàbits dels usuaris sobre l’ús de l’energia per fomentar-ne l’estalvi. D’aquest estalvi aconseguit, un 50 per cent retorna a l’escola en forma de transferència econòmica. L’altre 50 per cent és un estalvi net de les factures de l’ens que les paga, en aquest cas l’Ajuntament. En aquest sentit, l’escola veu que amb els seus esforços pot disposar de diners extres per a les seves activitats, l’Ajuntament ha d’assumir despeses menors i la societat en general en surt beneficiada per la reducció d’emissions.

L’acte, al que es van lliurar diplomes a representants de les 13 escoles que han participat al projecte, es va celebrar a l’espai Francesca Bonnemaison de Barcelona i va ser presidit per la diputada adjunta de Medi Ambient de la Diputació, Mercè Rius.  El projecte Euronet 50/50 ha anat sumant centres educatius en els darrers anys, per promoure actituds entre l’alumnat i el propi centre que afavoreixin l’estalvi energètic. Una de les darreres incorporacions ha estat, precisament, la d’una població veïna. I és que l’escola Vallmanya de Sant Esteve de Palautordera també ha començat a posar en marxa el seu propi projecte d’estalvi energètic a partir d’aquest programa europeu.

Anuncis
Etiquetes:
%d bloggers like this: