La Diputació no cobrarà els serveis del Parc Natural del Montseny i Montnegre

El diputat d’Espais Naturals, Andreu Carreras, ha explicat que la Diputació de Barcelona no contempla la possibilitat de cobrar els serveis que s’ofereixen dins als parcs naturals de la comarca del Baix Montseny com ara el del Montseny i del  Montnegre. Carreras ha fet aquestes declaracions després que dijous, el conseller d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural, Josep Maria Pelegrí, expliqués que la Generalitat està estudiant una proposta per tal de fer pagar als usuaris d’espais naturals per la utilització dels serveis que es troben dins els parcs naturals.

Pelegrí va plantejar aquesta opció en una entrevista a COMràdio on va posar per exemple que “si vostè va als parcs dels Estats Units o del Canadà, vostè paga per uns serveis que li presta el parc”. En aquesta mateixa entrevista, Pelegrí va assenyalar que voldria que hi hagués una “assumpció del cost econòmic que poden tenir els serveis que es prestin en determinats llocs públics especialment vinculats als parcs i als espais naturals”. Pelegrí, però, va puntualitzar que fer pagar els serveis dels espais naturals no significava que la Generalitat es plantegés cobrar als visitants per accedir a aquests paratges naturals, sinó que va fer referència a empreses dedicades als esports d’aventura o a establiments que es troben dins aquests espais naturals.

En aquest sentit, Pelegrí va afegir durant l’entevista que “quan va a fer ràfting, oi que paga? Oi que quan va a un lloc i necessita una cosa, oi que paga per aquest servei? Doncs si vol un servei, pagui”.  Per la seva banda, Carreras ha explicat que aquesta mesura no afectaria als parcs naturals del Montseny i el Montnegre,  que són propietat de la Diputació de Barcelona i Girona, sinó que podria tenir repercusió als espais naturals que són propietat de la Generalitat com ara el Parc Nacional d’Aigüestortes i Estany de Sant Maurici, el Delta de l’Ebre, el Delta del Llobregat, la Zona Volcànica de la Garrotxa, els Aiguamolls de l’Empordà o el Cap de Creus.

Anuncis
Etiquetes:
%d bloggers like this: