Més de 250 adhesions contra els acomiadaments a la Biblioteca de Cardedeu

Una iniciativa per evitar l’acomiadament de treballadors a la Biblioteca de Cardedeu ha suposat l’enviament de més de 250 cartes al regidor d’Hisenda Pere Freixas en les que es demana que es reconsideri la decisió d’acomiadar dos treballadors eventuals que fins ara havien prestat servei a l’Ajuntament i especialment a l’auxiliar de Biblioteca. D’aquesta plaça, la carta destaca “la rellevància de la seva tasca en la promoció de l’animació a la lectura, especialment entre joves i nens” així com el “daltabaix que significarà la manca de personal” que podria afectar la qualitat del servei.

La carta també recull que els treballadors de l’Ajuntament “van oferir sacrificis retributius per tal de fer possible la continuïtat dels 2 companys amb risc de perdre la feina” i consideren que amb un pressupost de més de 13 milions d’euros “us heu d’esforçar una mica més per trobar la manera d’evitar que també l’ajuntament hagi d’acomiadar treballadors”.

Les adhesions a aquesta iniciativa es recullen a través de l’adreça d’Internet actuable.es/ peticiones/evitem-l-acomiada-ment-personal-la-biblioteca-cardedeu i l’adhesió a la iniciativa suposa l’enviament automàtic d’aquesta carta al regidor. A l’espai també es posa en antecedents de la situació, recordant que l’equip de govern de l’Ajuntament va eliminar de les partides dels pressupostos pel 2012 dos llocs de treball de caràcter eventual, un a la biblioteca i un altre a les oficines de la Policia Local i recorda aspectes com el fet que la taxa d’atur de Cardedeu és del 14,30 per cent, que els acomiadaments estan paralitzats per les al·legacions fetes per la part sindical al procés dels pressupostos 2012 que l’equip de govern ha de resoldre abans del Ple Municipal a finals de març.  De fet, al Ple municipal on el govern va aprovar la retallada de places, treballadors municipals van assistir-hi com a públic i van alçar la mà, simbòlicament, per votar en contra de la proposta quan es va sotmetre a votació.

Anuncis
Etiquetes:
%d bloggers like this: