El govern de Palautordera farà replantar els arbres talats il·legalment a Can Portell

L’alcalde de Santa Maria de Palautordera, Jordi Xena, ha assegurat a aquest setmanari que, al marge de l’expedient sancionador oberta a l’empresa que va realitzar la tala il·legal de plàtans al camí de Can Portell, s’han iniciat converses per “fer-los entendre que no han actuat de manera correcta i que la única forma de mitigar-ho és ajustar-se a un Pla de restauració” d’aquest espai. Un pla que ha assegurat que ja està pràcticament acabat i “si no hi ha res de nou, la setmana vinent es començarà a replantar”.

Xena ha assegurat que també es revisaran els mecanismes d’informació interna de l’Ajuntament perquè. si bé inicialment es van rebre queixes per aquest fet es va interpretar que es referien a la tala que sí que s’havia autoritzat. “Han d’haver-hi mecanismes d’alerta per reaccionar de forma diferent”, ha assenyalat. En aquest cas, explica, el problema ha estat que les ordres dels arbres que es podien talar “eren clares i concises” i en cap moment “no ens vam imaginar que això no es compliria”. “Quan vam reaccionar ja estava fet”, ha conclòs assegurant que es posaran els mecanismes perquè aquesta situació no es torni a produir.

Per la seva banda, la CUP de Palau ha acusat al govern d’actuar “tard, quan els arbres ja estan talats i el dany és irreparable”. La formació ha assenyalat que la mesura d’obrir un expedient sancionador, ha estat l’única sortida “un cop el dany s’ha produït” però ha destacat que “aquesta actuació no restituirà el mal causat”.  Per la formació, els plàtans talats més enllà del valor econòmic i natural, ja que “tenien un alt valor patrimonial i sentimental que els vinculaven amb la imatge que molts i moltes de nosaltres tenim de Palau”. Per la CUP, el govern hauria d’haver “enviat una persona, en representació del consistori, a supervisar que la tala fos exactament l’autoritzada” i consideren que ha estat un error que la tala s’hagi produït a tocar de l’Ajuntament i que el consistori no hagi intervingut a temps, “ja que si ho hagués fet a temps els arbres encara restarien drets”.

En aquest sentit, la CUP ha reclamat a l’Ajuntament que d’ara en endavant “resti atent al compliment escrupolós de les autoritzacions de tala que es produeixin” i ha proposat l’establiment de mesures preventives per assegurar que es desenvolupa una correcta gestió forestal en els espais públics com en les finques boscoses de titularitat privada. També han demanat que s’incrementi el nombre d’intervencions dirigides a reduir el risc de caiguda d’arbres per motius climatològics i ha instat al govern a vetllar perquè es facin les feines necessàries per minimitzar el risc d’incendis.

Anuncis
Etiquetes:
%d bloggers like this: