L’avanç del POUM d’Hostalric preveu un creixement quasi nul des del 2011 al 2023

L’avanç del POUM que es va presentar a Hostalric preveu un creixement molt lleu d’ara al 2023, tal i com va explicar el responsable de l’equip redactor del document, Ferran Navarro. L’estimació de creixement de població que contempla el POUM és de 711 habitants en 12 anys, que suposa que cada any es produirien aproximadament 63 naixements.  Així doncs, es podria considerar que les dades que shan plantejat respnen a un creixement vegetatiu de la població.

En relació  aquest creixement demogràfic, el POUM també contempla l’aparició de 385 habitatges més al municipi. Unes  vivendes que, segons va explicar Navarro es podrien o bé situar al barri de la Conna on encara hi ha algunes parcel·les per ocupar o, sobretot, anirien ubicades a la part del nucli antic d’Hostalric. En aquest cas, Navarro va assenyalar que un dels objectius que pretén incloure el nou POUM és el de convertir els habitatges existents que són unifamiliars en plurifamiliars i també reocupar les cases d’aquesta zona de la vila que en els darrers anys han quedat deshabitades.

Navarro va afirmar que a Hostalric hi ha un 35 per cent dels edificis existents desocupats i que una de les preocupacions de l’Ajuntament és trobar el per què s’ha produït aquest abandonament del nucli històric de la vila i”intentar invertir la tendència i revitalitza el barri”, va assegurar Navarro. En canvi,  la Conna ha passat a ser el barri amb més densitat de població en la que hi resideixen 2.535 habitants, un 62,5 per cent de la població hostalriquenca. Per contra, el nucli antic registra un 21,5 per cent d’habitants; el barri de l’Estació un 15,7 i altres barris dispersos un 0,7 per cent.

Per altra banda, la proposta del POUM que es va presentar divendres a una setantena de veïns d’Hostalric, també planteja altres objectius pel que fa al nivell d’equipaments que hauria d’incorporar la vila d’ara al 2023. En aquest punt, l’arquitecta va indicar que s’hauria d’ampliar el cementiri; traslladar el CAP a una zona més accessible; una nova escola per acollir l’augment de població; un local social per als avis; una deixalleria i un magatzem municipal; i, finalment, el POUM també contemplarà una ampliació de la zona esportiva.  Pel que fa a la xarxa viària del municipi, l’avanç del POUM presentat incorpora la construcció d’una ronda paralel·la a la C-35 per tal de descongestionar el trànsit que circula per l’interior de la vila per l’avinguda Coronel Estrada. Finalment, l’Ajuntament ha convocat una nova trobada  dimecres, 21 de març,   a dos quarts de 8 del vespre al Serafí Pitarra.per discutir els temes plantejats al POUM.

Anuncis
Etiquetes:
%d bloggers like this: