ERC denuncia l’ACA perquè la depuradora de Massanes encara segueix paral·litzada

La depuradora de Massanes és una de le 16 estacions que s’han construït i no s’han posat en funcionament, tal i com ha denunciat aquesta setmana la diputada d’ERC al Parlament, Carme Capdevila. La diputada va presentar, dimarts, un informe sobre els incompliments gironins de l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) en la xarxa de depuració d’aigües residuals. A les comarques gironines, hi ha un total de 16 depuradores i 4 col·lectors construïts que només cal posar en funcionament, la qual cosa suposa que els municipis no poden sanejar les aigües i no es poden evitar els abocaments d’aigües residuals a les lleres.

“Des d’ERC demanem al Govern que no ho aturi tot, sabem que hi ha crisi, però no podem fer que aquesta sigui l’excusa que utilitzi el Govern sent inoperant en qüestions mediambientals”, va assegurar Capdevila.  La diputada republicana considera que el cost de mantenir aquestes instal·lacions depuradores aturades és més gran que si es posesin en marxa, ja que “no podem permetre que hi hagi municipis que tirin les aigües residuals al riu”, va afirmar.

Per a la formació republicana s’estan incomplint els objectius del Pla de Sanejament d’Aigües Residuals de Catalunya (PSARU) com ara l’abandonament d’unes depuradores que suposen una major despesa perquè s’han de reposar algunes instal·lacions pels robatoris i destrosses que han sofert; l’activitat continuada d’abocaments d’aigües residuals a la llera pública; la indefensió dels alcaldes davant la Fiscalia de Medi Ambient quan es persegueixen els abocaments a la llera pública per causa de la no posada en funcionament de les depuradores; la ineficiència de la inversió pública; o també que no es compleixen els objectius de la Directiva Europea sobre sanejament d’aigües urbanes.  Per tot això, ERC presenta una sèrie de preguntes i propostes al Parlament per tal que immediatament es posin en marxa aquestes instal·lacions.

Etiquetes: