L’Ajuntament d’Arbúcies estudia com fer front als 3 milions d’euros a proveïdors

L’Ajuntament d’Arbúcies està analitzant aquests dies com afrontar el deute de tres milions d’euros que té a proveïdors. Una de les solucions al problema és el Fondo para la financiación de los pagos a proveedores que ha previst el govern espanyol i que recull el Reial Decret 7/2012 del 9 de març.  Per acollir-s’hi, el Consistori ha hagut d’enviar a finals d’aquesta setmana una llista amb totes les factures pendents de pagament, en el cas d’Arbúcies, des de l’any 2005.

L’alcalde, Pere Garriga, va explicar al Ple, que es va celebrar dimarts, la possibilitat que l’ens local demani un crèdit ICO dels que ha previst el govern espanyol. Garriga, tot i veure amb bons ulls la mesura perquè permetria que els proveïdors cobressin les factures pendents, creu que la iniciativa “és pa per avui i gana per demà”, ja que si es demana el crèdit, l’Ajuntament disposa de 10 anys amb dos de carència per pagar el crèdit. Segons Garriga, el crèdit es començaria a pagar el 2014 i anualment l’Ajuntament hauria de fer front  a la quantitat aproximada de 375.000 euros per poder retornar el crèdit amb el 5 per cent d’interès a part.

En aquest sentit, Garriga no té clar que al 2014, el Consistori dispongui d’un equilibri pressupostari que els permeti afrontar aquest deute. Un deute que l’Ajuntament ja no tindria a proveïdors si no amb el mateix govern espanyolAixí, l’Ajuntament deixaria de tenir el deute a proveïdors a tenir-lo amb el propi Estat.  Per poder-se acollir a aquest crèdit, a part de facilitar totes les factures datades abans de 31 de desembre de 2011, l’Ajuntament també es veurà obligat a elaborar un pla d’ajust que asseguri al viabilitat econòmica de l’ens dels propers anys.  Per la seva banda, el regidor d’ERC, Joaquim Santos, va criticar durant el Ple que l’equip de govern només parlés del deute a proveïdors i no de les subvencions pendents de cobrament que té l’Ajuntament i que permetrien reduir aquest deute. En aquest sentit, Garriga va dir que al Consistori se li deu una quantitat molt petita de diners.

Anuncis
Etiquetes: ,
%d bloggers like this: