El PIG porta al Síndic el presumpte contracte il·legal d’un càrrec a Sant Hilari

El PIG de Sant Hilari Sacalm ha denunciat la contractació il·legal d’un càrrec de confiança per part de l’alcalde, Robert Fauria. El grup municipal ha fet arribar aquesta denúncia al Síndic de Greuges, a la Direcció General d’Administració Local (DGAL), a l’Oficina Antifrau i a la Sindicatura de Comptes. El PIG ha formulat la queixa en relació a un informe jurídic, al que aquest setmanari ha tingut accés, i que avala que aquesta contractació no s’ajusta a la Llei de Bases de Règim Local, i que assenyala que “la contractació acordada pel Decret d’Alcaldia de 29 de juliol del 2011 no respecta la legalitat vigent” primer, perquè no existia aquesta plaça a la plantilla de l’Ajuntament al moment de fer la contractació i, segon perquè “en el cas que existís aquesta plaça a la plantilla, no es justifica de cap manera la màxima urgència i les necessitats del servei”, segons es pot llegir a l’informe.

Tal i com ha explicat el portaveu del PIG, Joan Ramon Veciana, el seu grup ja fa temps que demana a l’alcalde als plens que es faci enrere en la contractació d’aquest càrrec de confiança, que exerceix des del mes de juliol de coordinador d’àrees de l’Ajuntament. El contracte és de personal laboral, però l’alcalde i president del Consell Comarcal de la Selva ha reconegut als  plens aquest és un càrrec de la seva confiança, que hi serà mentre hi hagi l’actual equip de govern i que té accés a la mateixa informació que qualsevol regidor de l’equip de govern, segons ha explicat Veciana.

El PIG denuncia que “Fauria, que governa en minoria, no només no ha regularitzat la situació, sinó que ha tallat la paraula als independents en les seves intervencions al plenari”.  Davant del que el PIG considera una mala pràctica en al gestió dels recursos públics, els independents van demanar un informe jurídic, que avala les seves reivindicacions. Així mateix, van elevar el cas a les institucions que poden pressionar l’alcalde  perquè arregli una actuació que consideren que no s’ajusta a la llei. Tanamteix, el PIG tem que Fauria intenti arreglar la situació en l’aprovació dels pressupostos per al 2012, però el grup municipal recorda que “la situació de govern en minoria de CiU farà necessària l’aprovació dels comptes per part d’algun altre partit”.  El PIG espera que el Síndic de Greuges, l’Oficina Antifrau, el DGAL i la Sindicatura de Comptes es posin en contacte amb l’Ajuntament i l’obligui a fer-se enrere en la contractació de l’esmentat càrrec de confiança per acabar amb la situació que creuen “que vulnera la llei de manera evident”.

Per la seva banda, Fauria, que s’ha mostrat tranquil, no ha volgut fer declaracions al respecte, però ha avançat que més endavant convocarà un acte per explicar la situació davant dels ciutadans.

Anuncis
Etiquetes:
%d bloggers like this: