Record per Antoni Tàpies en la ruta dels 5 anys del Camí del Montseny

Un recorregut de 8 quilòmetres entre Mosqueroles i Campins commemora, aquest dissabte, el cinquè aniversari de la posada en marxa del tram del Montseny del Camí dels Països Catalans que impulsa l’entitat PAS. Serà un recorregut especial que tindrà un record pel pintor recentment traspassat Antoni Tàpies que el 2007 va regalar a l’entitat una pintura per ajudar a finançar el projecte. Un quadre que representa el mapa dels Països Catalans, representats pel 8 del Camí que els abraça, amb les tres pinzellades vermelles que representen el Principat de Catalunya, les Illes i el País Valencià i del que el PAS ha anat regalant reproduccions a entitats i institucions que s’han implicat en el recorregut.

La caminada sortirà de la Masia Mariona, Can Patxot, on es visitarà l’exposició que dóna a conèixer el treball i la vida del meteoròleg, mecenes, bibliòfil i escriptor Rafael Patxot i Jubert que, en vida, va impulsar un estudi de la masia catalana als anys 30, gràcies al qual s’ha conservat material d’arquitectura i fotografia que ha sobreviscut a l’esclat de la guerra.  Des de Mosqueroles, el Camí portarà als participants fins als forns de Campins i, posteriorment, al centre de la vila.

Abans de tornar cap al punt de partida, es passarà per prop de la masia de Can Canal, on va viure Tàpies, a més de Can Pitarra i la Torre dels moros abans de tornar al punt d’inici de la caminada. La celebració del 5è aniversari del Camí del Montseny continuarà el 15 d’abril amb un recorregut a peu que anirà de Gualba a Breda que porta per lema ‘Poesia de mossèn Pere Ribot i artesans de la ceràmica’.

Anuncis
Etiquetes:
%d bloggers like this: