Baucis actua al ‘Campanades de boda’ que estrena la Cubana

L’actor de Sant Pere de Vilamajor, Jaume Baucis, torna als escenaris aquest mes de març com a integrant de la companyia la Cubana. Acompanyat dels actors Mont Plans, Xavi Tena, Toni Torres, Annabel Totusaus, Maria Garrido, Meritxell Duró, Bernat Cot, Babeth Ripoll, Montse Amat, Oriol Burés i Jordi Milán, la Cubana ha estrenat aquest mes de març el seu darrer espectacle, ‘Campanades de Boda’. L’obra mostra els preparatius d’un casament fent una gran paròdia d’un casori al sí de la família Rius.

Tot i que inicialment es preveia que l’espectacle es representaria al Teatre Tívoli i al Coliseum, finalment tan sols es podrà veure al Tívoli. A més, la companyia ha assegurat que no és aliena a la situació econòmica actual, i no amaga que aquesta podria ser “una de les darreres aventures” que emprèn. Potser per això han invertit “tot el que tenien” en l’espectacle, que ha tingut la complicitat de la dissenyadora de vestits de núvia Rosa Clarà, al taller de la qual van presentar l’obra a la premsa.

L’espectacle, dirigit per Jordi Millan, se centra en la història de la família Rius, formada per tres generacions de floristes. Violeta, la més jove de la família, es casa amb Vickram Sodhi, un actor Indi que va conèixer a Barcelona, i són els preparatius d’aquest casori el que l’obra explica amb deteniment. El director de la companyia ha explicat que “excepcionalment” en aquest muntatge s’hi inclouen fragments importants de “teatre convencional, teatre posat en un escenari”. Per la resta, ha afirmat Millan, “fem el mateix de sempre, jugar amb el públic, amb la música, el color i la sorpresa”.

Pel què fa a la temàtica, la Cubana posa sobre la taula una dosi de teatralitat i de “paròdia” que acompanyen certs esdeveniments socials. En aquest cas se centren en la preparació i les característiques d’un casament, un acte que que Millan equipara a uns pastorets: “a ningú li agraden, però tothom hi va”. Per al muntatge, la companyia manté bona part dels seus actors habituals i històrics, com Baucis o Mont Plans, però compta amb la incorporació de quatre cares noves.

Anuncis
Etiquetes:
%d bloggers like this: