Sense resposta a la denúncia de la Junta de Riuclar contra l’exalcalde de Massanes

La Fiscalia de Girona encara no ha emès cap resposta en relació a la denúncia que va presentar la Junta de Compensació de Riuclar contra l’exalcalde de Massanes, Jordi Porta, i el secretari, Joan Paredes. Així ho ha anunciat el president de la Junta, Rafael Gonzàlez, que ha explicat que la denúncia segueix el seu curs i que la Fiscalia encara no els ha transmès cap resposta per la denúncia que l’entitat que Gonzàlez representa i que posa de manifest que presumptament Porta i Paredes van voler adjudicar a dit la contractació d’unes obres d’urbanització a Riuclar. Uns fets que podrien incórrer, segons relata el document, en un possible delicte de negociacions i activitats prohibides als funcionaris públics dels abusos en l’exercici de la seva funció i també, en un declite de prevaricació.

Els fets que es traslladen a la denúncia van ocórrer ara fa un any, al març del 2011, quan l’exalcalde i el secretari de Massanes  van mantenir una reunió amb membres de la Junta de Compensació de Riuclar i els hi van oferir la possiblitat que una empresa els financés fins al 60 per cent de les obres d’urbanització, però amb la condició que el projecte no es presentés per concurs públic. Davant d’aquesta situació que Gonzàlez ha qualificat “de bastant fosca” van decidir denunciar els fets perquè el projecte  no s’adjudiqui a dit, tal i com suposadament haurien volgut l’exalcalde i secretari del municipi.

Amb aquesta proposta formulada per Porta i Paredes es pretenia, també, que es deixés en suspensió el sistema de cooperació i retornar al sistema de compensació que fins al moment havia regit la Junta de propietaris de Riuclar i que, com a tal, tenia la potestat d’adjudicar les obres d’urbanització. No obstant, els propietaris es van oposar a aquest procediment, ja que segons ha assenyalat el seu president, la Junta “fa molts anys que vol fer el concurs públic per poder tirar endavant les obres de la urbanització”. A més, amb el concurs públic, la Junta podria triar entre la millor proposta que es presentés al concurs, la que oferís més garanties i un pressupost més ajustat econòmicament per als propietaris que formen part de la Junta de Compensació.

Etiquetes: ,