El TSJC ordena el tancament del golf de Vilalba i desestima el recurs de la Roca

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha ordenat a l’Ajuntament de la Roca que anul·li les llicències d’obra i activitats al golf de Vilalba,als termes de Cardedeu i la Roca, tal i com indicava la primera sentència després de desestimar el recurs presentat per l’Ajuntament de la Roca. El consistori argüia al seu recurs que després de la sentència, la Comissió Territorial d’Urbanisme de Barcelona havia aprovat, el 2009, una modificació del Pla Parcial que permetia l’activitat del camp.

Tot i aquesta modificació del planejament, però, el TSJC ha assenyalat que no és suficient i per tornar l’activitat al camp caldrà atorgar una nova llicència d’obres que avali la seva construcció. Fins que es faci efectiva, però, el camp s’haurà de mantenir tancat. La Plataforma per Vilalba, que aglutina nombroses entitats, va ser la impulsora fa més de 12 anys del recurs contra el projecte del camp de golf que incloïa la construcció de més d’un centenar de xalets de luxe que no s’han desenvolupat. Després de la decisió del TSJC ha assenyalat que “ens congratulem per aquesta resolució, que ens torna a donar la raó i ens retorna part dels esforços” d’aquests anys de lluita contra un projecte que han qualificat de “desgavell” pel fet que es volia fer servir “com a excusa per construir una urbanització de luxe en un espai rural”.

Des de la Plataforma també han recordat que, després d’aquesta resolució “no hi ha més recursos a presentar contra la sentència” i, per aquest motiu “confiem en què l’Ajuntament de la Roca l’acati severament i es disposi a fer tancar el golf i reparar els danys ocasionats” pel que han qualificat d’actitud “fraudulenta i irresponsable”.  Si ara l’Ajuntament no acata la sentència, el jutge podria ordenar el tancament  i fixar sancions econòmiques.  En paral·lel, el grup promotor Nyesa ha estat declarat en concurs voluntari de creditors pel Jutjat Mercantil de Saragossa, afectant a 15 de les 24 societats que el conformen. Entre aquestes s’hi compta Residencial Vilalba Golf que ha entrat en fallida amb un passiu de 5,02 milions d’euros.

Anuncis
Etiquetes:
%d bloggers like this: