Sant Pere de Vilamajor votarà el dijous retirar l’adjudicació de la sala polivalent

El govern de Sant Pere de Vilamajor sotmetrà dijous a votació del Ple retirar l’adjudicació de les obres de construcció de la sala polivalent a l’empresa Xavier Alsina. Els treballs, que s’havien adjudicat ara fa un any, encara no havien començat i, de fet, en un dels darrers plens presidits per l’alcalde Josep Maria Llesuy, el 22 de desembre de 2011, ja es va aprovar posposar l’obra fins a disposar de més recursos. Els 700.000 euros que l’Ajuntament havia d’avançar per iniciar la construcció de la nova edificació es van acordar destinar al pagament de factures pendents.

Ara, amb la proposta del govern actual, integrat per CiU, ERC-Reagrupament i PSC es vol fer un pas més i bandejar el projecte definitivament. I és que des del principi, la construcció d’aquest nou equipament, previst a l’espai que actualment ocupa l’Envelat, davant de la Casa de la Vila, ja havia dividit el Ple entre partidaris i detractors. En aquest sentit, ERC-Reagrupament i ISP s’havien oposat a l’edifici i apostaven per la rehabilitació del local social la Fàbrica. Pels dos partits, aquesta segona opció no només es presentava com a més econòmica sinó que també permetia conservar el que consideren un edifici emblemàtic del municipi que va quedar en desús en detectar-hi aluminosi.

L’Associació de Veïns de Sant Pere de Vilamajor també va fer una àmplia campanya en favor de conservar la Fàbrica i deixar de banda el projecte de la nova sala polivalent i, fins i tot, van elaborar un estudi econòmic que determinava que la rehabilitació de l’edifici requeriria tan sols una inversió d’entre 60.000 i 70.000 euros, molt per sota de la inversió final, d’1,2 milions, que es preveia per la construcció de la nova sala polivalent.

Anuncis
Etiquetes:
%d bloggers like this: