UGT i CCOO fan crida a la vaga contra una reforma laboral que aboca a ‘un canvi social’

“No només estem davant d’una reforma laboral, sinó davant d’un canvi social” va afirmar el responsable d’acció sindical de CCOO Vallès Oriental-Maresme, José Morillas, a l’acte organitzat per UGT i CCOO a la Rectoria Vella de Sant Celoni per cridar a la participació a la vaga general convocada pel proper dijous, 29 de març. Morillas va assenyalar que la reforma impulsada pel govern del PP vol traslladar el model conservador i neoliberal capitanejat per Alemanya i França i que “s’està imposant a tot Europa”. “Han decidit que els treballadors vivíem molt bé”, va afirmar Morillas, i han plantejat un model social que comportarà “que els fills treballaran a la meitat de sou dels pares”.

El representant de CCOO va destacar que tota la crisi “l’estan dirigint als treballadors i els que tenen menys protecció social” malgrat no tractar-se d’una crisi productiva sinó de recessió econòmica. Els dirigents de CCOO i UGT van exposar els motius de sumar-se a la vaga davant d’un auditori de més de 30 persones entre representants polítics del PSC, d’ICV i membres de comitès d’empresa de Sant Celoni, Palau i Gualba, així com representants sindicals de la zona.

Per la seva banda, el responsable d’organització d’UGT del Vallès Oriental, Juan Antonio Bastante, va explicar amb detall les repercussions d’aquesta “reforma laboral injusta i ineficaç amb l’ocupació” que, va remarcar, lluny de crear nous llocs de treball “el govern està reconeixent que generarà 600.000 acomiadaments”. El representant d’UGT va destacar que les empreses podran fer ajustaments de plantilla com canviar torns, jornades laborals i sous si disminueixen els seus beneficis o presenten pèrdues durant dos mesos seguits i els acomiadaments es podran fer, en tots els casos, independentment dels anys treballats a una empresa, amb una compensació de 20 dies per any treballat amb un màxim de 12 mesos. A més, va destacar, facilita a les empreses el procés de presentació d’Expedients de Regulació d’Ocupació també són més fàcils.  La contractació d’aturats que comptin amb prestació, va explicar Bastante, es bonificaran de manera que l’empresari no haurà de pagar la quota patronal. No passarà el mateix, però, amb els que no estiguin percebent el subsidi. També va assenyalar que els treballadors podran estar un any de prova amb bonificacions i acomiadar-los als 364 dies sense cap cost per l’empresa i va destacar que la proposta de contractació de joves “fa riure”. La reforma, va concloure, afectarà especialment a les empreses petites.

Anuncis
Etiquetes:
%d bloggers like this: