Les AMPA dels IES d’Hostalric i Sant Pere fan un bon balanç de la jornada intensiva

Les AMPA dels IES Vescomtat de Cabrera d’Hostalric i l’IES Vilamajor de Sant Pere  han coincidit en estar “encantats” amb la jornada intensiva que regeix els dos centres de secundària. Aquestes declaracions arriben després que el sindicat de secundària ASPEPC-SPS hagi iniciat una campanya perquè els instituts implantin la jornada compactada ja que  defensen que el nou horari aportaria millors resultats acadèmics i, és clar, econòmics.

Una representant de l’AMPA de l’IES Vescomtat de Cabrera d’Hostalric, Maribel Garcia, ha explicat que aquests dies Ensenyament està valorant les enquestes que pares, professors i alumnes van contestar en relació a la jornada compactada. Però que a nivell de centre estan molt satisfets de tornar a gaudir de l’horari intensiu perquè “els alumnes van més alliberats de feina i n han d’anar a dormir tan tard per acabar de fer els deures” afirma aquesta mare. En relació als resultats acadèmics Garcia ha assenyalat que no són notablement millors, però que tampoc han empitjorat. En aquest sentit, Garcia ha recordat que les enquestes encara s’estan estudiant i que encara no s’ha acabat el curs per poder fer un balanç més rigorós.

El president de l’IES de Vilamajor, Ramon Sauri, ha explicat que “per als alumnes és beneficiós i poden aprofitar molt més el temps ja que tenen temps de dinar tranquil·lament a casa, de fer deures i activitats extraescolars sense anar tan estressats”. Sauri també ha assenyalat que per als alumnes que dinaven al centre perdien les hores del migdia ja que no podien fer deures o estudiar perquè el centre no disposa de biblioteca.

Pel que sí que han notat un canvi ha estat en matèria econòmica ja que dels 350 alumnes que abans es quedaven a dinar al centre, ara només n’hi ha 50. “300 famílies han renunciat al menjador escolar” ja que els joves surten a tres quarts d 3 del centre i poden dinar a casa seva.  El sindicat de assegura que amb la implantació de l’horari compactat als centres de secundària de Catalunya, la Generalitat podria tenir un estalvi de fins a 15 milions d’euros, ja que es reduirien les partides per menjador escolar perquè hi hauria menys alumnes que utlitzarien aquest servei, transport públic i també el consum energètic perquè els centres estarien oberts menys hores. La representant de l’AMPA de l’IES Vescomtat de Cabrera d’Hostalric ha explicat que nombrosos membres d’AMPA de diferents municipis d’arreu de Catalunya s’han posat en contacte amb la seva associació perquè els expliquessin la seva experiència amb la jornada intensiva i ha dit que la major part dels casos es mostren reticents a sol·licitar aquest nou horari per al centre que representen. Però segons ha dit Garcia, ha animat a tothom amb qui ha parlat a demanar-la perquè “un cop la proves, ja no vols tornar enrere”, ha conclòs la representant de l’AMPA.

Anuncis
Etiquetes:
%d bloggers like this: