Breda aprova el Pla d’Ajust tot i les crítiques dels dos grups de l’oposició

En sessió extraordinària i amb caràcter d’urgència, el Ple de Breda va aprovar, dijous, el Pla d’Ajustament plantejat pel govern de l’estat espanyol i que obligarà al Consistori a reajustar la seva despesa en els propers 10 anys. Aquest Pla ve compromès arran del Reial Decret 4/2012 del govern espanyol que proposa a tots els ajuntaments acollir-se i  presentar les factures pendents de pagament a tots els proveïdors privats, ja que els deutes que es tinguin amb altres administracions supramunicipals i empreses públiques no s’inclouen en aquest paquet de mesures anunciades per l’executiu de Mariano Rajoy.

En aquest sentit, l’Ajuntament de Breda té un deute a proveïdors de 311.259,63 euros, un deute relativament baix si es compara amb les factures impagades d’altres ajuntaments de la comarca. A més, Iglesias va recordar que el Consistori paga les factures entre 60 i 90 dies i que, per això, el deute és baix. Aquests 300.000 euros corresponen a factures anteriors al 31 de desembre de 2011 i que a 15 de març encara no s’han pagat.

La proposta va prosperar amb els vots favorables de l’equip de govern (CiU i Tots per Breda), uns vots a favor que l’alcalde, Jordi Iglesias, va qualificar de vot de responsabilitat amb els proveïdors donant a entendre que aquests tenen tot el dret de cobrar per als serveis prestats a l’Ajuntament  i perquè es veuen amb l’obligació de tirar endavant aquest Pla. La proposta també va comptar amb l’abstenció del regidor de  Breda XXI i els vots en contra dels regidors tres d’ERC, ja que hi faltava una de les regidores.

El portaveu de la formació republicana, Dídac Manresa, va explicar que el vot en contra respon a criteris polítics i, sobretot, va denunciar que es convoqués “amb tant poca antel·lació” als regidors de l’oposició del Ple extraordinari  d’urgència. En aquest sentit, Manresa va criticar “la falta de voluntat política de comunicació” de l’equip de govern i que, malgrat haver-se vist en el Ple extraordinari de la setmana passada, ningú els comentés la possibilitat d’un altre Ple per aquesta setmana per aprovar el Pla d’Ajustament. Finalment, Manresa va dir que “no podem votar a favor d’un document que no ens hem pogut mirar i que no sabem què diu” i va subratllar que el vot desfavorable no era perquè no es refiessin de la tasca feta pel secretari, però que la complexitat del document i la falta de temps per estudiar-lo amb tranquil·litat els portaven a votar en contra aquesta proposta.

Per la seva banda, el regidor de Breda XXI, Toni Marin, va demanar responsabilitat a l’equip de govern per respecte als ciutadans que representen els dos grups de l’oposició, fent referència a la responsabilitat de cara als proveïdors a què va apel·lar l’alcalde. Marin va afegir que, si fins ara la formació que ell representa havia intentat entendre la posició de l’equip de govern en totes les decisions que s’han pres, aquesta  actitud podria canviar en les properes sessions plenàries.

Anuncis
Etiquetes: ,
%d bloggers like this: