Conveni per implantar a Sant Celoni un programa de participació per gent gran

Obra Social ‘la Caixa’, l’Ajuntament de Sant Celoni i l’Associació de Gent Gran de l’Esplai han signat un conveni per implantar el programa Gent 3.0. Es tracta d’una nova línia d’actuació de l’Obra Social per fomentar la participació de les persones grans, donar valor a la seva experiència a través del voluntariat i situar-los com a protagonistes a partir d’activitats tecnològiques de promoció de la salut i voluntàries que se celebraran a l’Esplai.

El desenvolupament dels Projectes de participació social i voluntariat s’estructuren en quatre àmbits. D’una banda, amb ‘Històries de vida’, una manera innovadora d’aprendre a fer servir les noves tecnologies en la que cada persona confecciona un projecte a partir de la seva història, vivències o interessos mentre aprèn a utilitzar des del teclat i el ratolí, fins a programes d’edició de fotos i vídeos. En segon lloc ‘ActivaLaMent’, una plataforma virtual perquè la gent gran posi en forma la ment amb activitats enfocades a exercitar sis àrees cognitives principals: atenció i concentració, memòria, processament visual, processament auditiu, llenguatge i funcions executives.

El tercer projecte fa referència a ‘Grans lectors’, que pretén millorar la comunicació entre la gent gran afavorint la trobada i les relacions humanes fent tertúlies al voltant de la lectura d’un llibre. Finalment, amb ‘Acció local’ s’impulsarà un projecte de voluntariat en col·laboració amb entitats, associacions o institucions de la vila amb qui desenvoluparan activitats com horts urbans, Projectes Solidaris amb persones amb discapacitat, activitats intergeneracionals per contribuir a l’èxit escolar i d’altres. També permetrà l’obertura de l’EspaiCaixa a la comunitat.

Les activitats de promoció de la salut i qualitat de vida se centraran en el programa ‘Despertar amb un somriure’, orientat a contribuir al benestar i la salut per donar resposta a les preocupacions del fet de no dormir bé i amb la voluntat d’informar per conèixer més del son i de les alteracions oferint estratègies que ajudaran a aconseguir un descans nocturn reparador. La segona serà ‘Viu-re l’envelliment actiu’ donant a conèixer com funciona el propi cos i, especialment el cervell, i mostrar els efectes de l’envelliment amb eines per detectar la diferència entre envelliment natural i malaltia.

Anuncis
Etiquetes:
%d bloggers like this: