Els geganters de Sant Celoni completen la Marató de Barcelona amb la geganta en 4 hores 50 minuts

Molt per sota del temps previst, la Colla de Geganters i Grallers de Sant Celoni va aconseguir entrar a les pàgines de la història de la Marató de Barcelona en completar diumenge un recorregut de 42 quilòmetres en 4 hores i 50 minuts. Tot gràcies a l’esforç de 27 portadors de la geganta “i de tota la gent que va col·laborar i ens va animar perquè aquesta fita fos una realitat”, ha explicat el representant de la Colla, Jordi Deumal. El muntatge previst “va funcionar a la perfecció” i els corredors es van distribuir en quatre grups d’uns 10 quilòmetres per portar la geganta durant aquell tram, independentment que corregués els restants. Algun dels participants, com el mateix Deumal, van completar corrent el recorregut i d’altres només en van fer algun tram, però tots van sortir i arribar junts amb la Maria del Puig, que lluïa el dorsal 19.602 i disposava de xip propi per enregistrar la marca.

Segons Deumal, “aquesta barreja de geganta, atletes, grups d’animació durant el recorregut, voluntaris de l’organització” ha portat als participants d’aquest repte a “un resultat de satisfacció, ja que en certa manera estem recuperant una sèrie de valors que en aquesta societat que ens toca viure, cada dia es més difícil de que ho trobem”. En aquest sentit, assegura que l’esperit d’equip que es va viure diumenge “demostra del què podem ser capaços de fer els humans” ja que les hores i quilòmetres passats fent gaudir atletes, vianants i seguidors “són la millor injecció de moral perquè entre tots assolim reptes que moltes vegades, abans de fer-se, semblen impossibles”.

Entre els prop de 20.000 corredors que van participar a la Marató destacava, en la distància, el cos de la geganta “que sortia per damunt d’aquests milers de caps dels atletes” i a l’entrada, “en un gest espontani i molt emotiu”, els geganters van creuar la meta tots agafats demostrant “el què vàrem viure i sentir tant aquell dia, com els dies previs d’assaig i de preparació”. El gegant de Sant Celoni, en Martí, esperava la Maria del Puig a l’arribada per felicitar-la. Un cop assolida la fita, la Colla ha volgut fer un agraïment a tot el poble de Sant Celoni ja que “amb la vostra il·lusió i empenta a l’hora d’encoratjar-nos, hem donat a conèixer el nom de la nostra vila arreu del món”.  Entre els participants s’hi van comptar polítics locals. L’alcalde, Joan Castaño (PSC), va recórrer el primer i l’últim quilòmetre de la Marató al costat de la geganta i l’exalcalde i actual cap de l’oposició Francesc Deulofeu (CiU), va participar en els relleus de portadors.

Etiquetes: ,
%d bloggers like this: