Cardedeu redueix la potència de l’enllumenat públic per estalviar 30.000 euros

L’Ajutament de Cardedeu ha anunciat la posada en marxa de mesures d’estalvi energètic en l’enllumenat públic que permetran, segons el govern municipal, estalviar fins a 30.000 euros anuals. Les mesures s’apliquen als barris i polígons industrials amb la instal·lació de nous quadres d’enllumenat amb sistemes de flux amb telegestió, així com de nous rellotges astronòmics programables.

La primera mesura d’estalvi implantada, ha assenyalat l’Ajuntament, s’ha consensuat amb les associacions de veïns de cada barri i consisteix en reduir en un 20 per cent el nivell de potència lluminosa des del moment que es posa en marxa l’enllumenat a les zones residencials i als polígons, així com al vespre a les zones comercials i vies amb més transit. S’estima que aquesta mesura suposarà un estalvi de 2.000 euros cada mes a les factures d’energia elèctrica municipals.

D’altra banda, la segona mesura d’estalvi consisteix en la instal·lació de nous rellotges astronòmics programables a la major part de quadres elèctrics, que han permès endarrerir 15 minuts l’encesa de llums i avançar-ne 15 minuts l’apagada. Una mitja hora diària d’estalvi que, cada mes, suposarà haver de pagar uns 800 euros menys a compte de la facturació municipal, ha assenyalat l’Ajuntament de Cardedeu.  L’estalvi econòmic, que el govern estima que pujaria a uns 30.000 euros anuals, s’ha calculat a partir de les tarifes energètiques vigents, però aquesta setmana el ministre d’Indústria, José Manuel Soria, ha anunciat que la tarifa elèctrica de l’últim recurs pujarà a partir de l’1 d’abril entre el 5 i el 7 per cent i que l’increment del cost energètic es repartirà entre els operadors del sector elèctric i en els comptes públics per evitar que els consumidors vegin pujar la tarifa un 40 per cent.

Anuncis
Etiquetes:
%d bloggers like this: