El Ple de Sant Antoni fixa en 140.000 euros el deute de la Generalitat amb el municipi

El Ple de Sant Antoni de Vilamajor va aprovar per unanimitat el Pla extraordinari d’assistència financera local, que preveu  que la Diputació de Barcelona faci front al deute que la Generalitat té amb el Consistori i que ascendeix als 140.000 euros. Es tracta d’un conveni signat entre les quatre diputacions i la Generalitat per tal de solucionar el problema de liquiditat dels ens locals, de manera que la Diputació avançarà abonarà als municipis el deute que la Generalitat tingui contret amb els ajuntaments. En aquest punt, com que ja es va fer públic el deute de la Generalitat amb el Consistori, la moció presentada pel PSC, PUSA i SI  en què es demanava que es fes públic el deute del govern es va retirar de l’ordre del dia.

A la sessió plenària, també es va aprovar el text refós del POUM, que va prosperar amb els vots favorables de l’equip de govern, l’abstenció dels regidors del PUSA i els vots en contra dels tres regidors de SI i el regidor del PSC. En aquest punt, el regidor de SI, Raül Valentin, va criticar que no se’ls hagués facilitat el text refós  i va recordar la bona entesa que hi havia hagut amb l’anterior equip de govern respecte el Pla General al que, fins i tot, havien donat algun vot favorable.

Per això, Valentin va lamentar la manca d’informació i que no haguessin pogut consultar el document per veure-hi les modificacions que s’hi hagin pogut fer. En aquest mateix sentit es va pronunciar el regidor del PSC, Alfonso Navarro, que va assenyalar que “fins al moment el POUM sempre s’havia consensuat amb tots els grups” i va remarcar que “una mica de transparència no costa res”.

Per altra banda, el plenari va aprovar per unanimitat l’execució de la sentència relativa a la recuperació del vial del carrer Tarragona. En aquest sentit, la secretària va explicar que s’insta a l’ocupant d’aquest terreny a deixar-lo disponible en un període màxim de 30 dies per a l’Ajuntament ja que s’ha resolt que aquest vial és de titularitat municipal.

El Ple de Sant Antoni també va aprovar la nova taxa per l’escola bressol que preveu que els pares passin de pagar 130 euros a 190, un increment que respon a la necessitat de l’Ajuntament de fer front a la reducció de la subvenció que dóna la Generalitat per alumne al municipi. En aquest sentit, els regidors a l’oposició van criticar aquest augment i van suggerir que fos el propi Ajuntament el que fes front a aquesta despesa.  Finalment, tots els grups del Consistori van aprovar per unanimitat la moció relativa a l’ampliació del CEIP Joan Casas coincidint amb la necessitat d’ampliar el centre docent per al proper curs, recordant que per aquest curs 2011-2012 Ensenyament ja s’havia compromès a començar les obres però les va ajornar i, en principi, haurien de començar el gener del 2013.

Anuncis
Etiquetes: ,
%d bloggers like this: