El concurs per construir el Teatre de Llinars prima la contractació local

L’Ajuntament de Llinars ha tret a concurs les obres de construcció del nou Teatre per un import de 4,8 milions d’euros més IVA i 18 mesos d’execució. La convocatòria, que sortirà publicada l’11 d’abril i a la que les empreses disposaran de 26 dies per presentar les seves propostes, ha prioritzat, en el sistema de puntuació, donar feina al municipi i a les poblacions de l’entorn, segons ha explicat l’alcalde de Llinars, Martí Pujol.

L’alcalde ha assegurat que s’ha realitzat un estudi de què suposarà la realització d’aquesta obra que destinarà 1.675.056 euros “a pagar jornals” d’oficial d’obra i peó que han de revertir en la població. Segons l’estudi, es requeriran  unes 4.000 hores de treball per a les que “prioritzarem la contractació de gent a l’atur”. En aquest sentit, Pujol ha assegurat que a l’empresa que s’adjudiquin els treballs “li recomanarem la contractació d’àmbit local” així com la subcontractació d’empreses de l’àmbit de Llinars.

Un objectiu que s’ha traslladat al sistema de puntuació de les ofertes que dedicarà 60 punts a la rebaixa econòmica, 20 punts a criteris ambientals que redueixin les emissions de CO2 i, per tant, apostin per evitar llargs desplaçaments i recorrin a empreses locals, 10 punts per a la contractació de persones a l’atur i 10 punts més, entre d’altres paràmetres, per incloure un Pla de manteniment integral. Aquest darrer aspecte, ha explicat Pujol, té per objectiu que el nou Teatre “no costi res de manteniment en els primers anys de funcionament”.

L’alcalde ha assegurat que el projecte del nou equipament cultural, que es construirà als terrenys de la ronda de Sant Antoni, a la zona de Cal Marquès, està pensat per oferir servei a Sant Antoni de Vilamajor, Sant Pere, Cànoves i Vilalba Sasserra, tal i com es recull al Pla d’Equipaments. També s’han previst mesures d’estalvi energètic respecte l’actual teatre. En aquest sentit, Pujol ha destacat que es passarà d’un teatre “en un edifici rònec amb 700 butaques”, l’actual, a un de 300 localitats que comptarà, a més, d’una sala d’assaig que permetrà que la sala gran només s’hagi d’obrir per a les representacions, estalviant l’energia que suposa climatitzar i il·luminar un espai tan ampli. Això, sumat al fet que l’empresa constructora assumirà el manteniment del local els primers anys de funcionament, suposarà un estalvi important a les arques municipals, afirma l’alcalde.

Etiquetes: , ,
%d bloggers like this: