Cercavila musical i les lluites de cavallers obren els actes de la XVI Fira Medieval d’Hostalric

Aquest divendres, 6 d’abril, arrenca la XVI edició de la Fira Medieval d’Hostalric, que espera aplegar a centenars de visitants durant els tres dies que es representarà, ja que s’allargà també el dissabte 7 i el diumenge 8 d’abril.  Els actes començaran divendres a dos quarts d’1 del migdia donant la benvinguda a la Fira amb una cercavila musical pels carrers d’Hostalric en què diferents personatges i ballarines ambientaran els carrers d’aquesta vila medieval amb tot el necessari per traslladar els visitants al món de l’Edat Mitjana. A més, els carrers de la vila els ompliran tot de parades de productes artesanals amb estands i venedors vestits de l’època, que estaran a Hostalric durant els tres dies de celebració de la Fira.

A banda de les activitats programades, també hi haurà un taller de teixidoria a la plaça del Relliguer; demostració d’un antic forn de pa a la plaça de la Vila; i exhibicions de tir amb arc al prat de pujada al castell. El fossat del castell acollirà la recreació d’un poblat i de la vida medieval amb el seu campament, una exhibició d’armes de l’època, cavalls i bestiar. A més de tallers infantils, un taller de fer esclops, passejades amb rucs, animacions itinerants, oficis i tallers d’artesans. I al mateix recinte del castell, els visitants podran gaudir d’una exposició ‘Els tornejos’ per conèixer la seva història, funcionament i tot perquè el turista es pugui fer una recreació del que eren els tornejos de cavallers durant l’Edat Mitjana.

El mateix divendres a la tarda, a partir de les 5, hi haurà ronda de músics i personatges i, també, no hi podien faltar els combats de cavallers que tindran lloc davant de les escoles a les 6 de la tarda. Un espectacle que aplega més públic per la seva versemblança emulant les lluites entre cavallers durant l’època medieval i que es representarà en diferents sessions durant els dies de la Fira.

Una altra cercavila musical pels carrers del centre d’Hostalric tancaran els actes del primer dia de la Fira. Tanmateix, per aquells que encara tingui ganes de gresca, els queda el gran Sopar Medieval que se celebrarà al restaurant la Fortalesa d’Hostalric. L’àpat està previst que comenci a les 9 del vespre i per amenitzar el sopar, els clients gaudiran d’un espectacle de dansa, lluita de cavallers, equilibris i malabars amb foc i es farà l’elecció del comte i la comtessa.  El preu del sopar i l’espectacle és de 35 euros. La reserva de taules es pot fer al telèfon 972.864.122 o també a través del telèfon lafortalesa@lafortalesa.es.  A més, el restaurant la Fortalesa també oferirà, els següents dies de la Fira, un menú medieval per 25 euros per persona.

Per altra banda, l’Ajuntament d’Hostalric ha organitzat un gran sopar medieval per al diumenge, 8 d’abril, que tindrà lloc a les instal·lacions del pavelló poliesportiu a partir de les 9 del vespre. El menú constarà de sopar de pastor, vedella de les terres de Girona, porc d’Hostalric, pastís de poma i vi de la bodega i aigua. A més, durant el sopar també hi haurà un espectacle medieval per dinamitzar l’àpat. Els tiquets per al sopar, que té un preu de 16 euros, es poden adquirir a  l’Oficina de Turisme  de dilluns a diumenge de 10 del matí a 2 del migdia i els dissabtes a la tarda de 4 a 7 o també trucant al telèfon 972.864.565.

Anuncis
Etiquetes:
%d bloggers like this: