L’oposició critica la manca d’informació per aprovar el Pla d’Ajust d’Arbúcies

Falta d’informació i documentació total” assegurava el regidor de CUPA, Pau Castanyer, al Ple extraordinari celebrat, ahir, divendres, a Arbúcies en relació al Pla d’Ajustament aprovat per l’equip de govern d’Entesa i PSC. Una reclamació a la que també es van sumar els seus companys de l’oposició de CiU i ERC. A més, Castanyer va dir que es tractava “d’un espoli directe als ciutadans” i que “fa pagar a tots els arbuciencs la mala gestió d’algun anterior equip de govern”.  Castanyer també va apuntar que aquest Pla d’Ajust s’hauria haugt de consensuar amb la ciutadania a través d’un procés participatiu i no de la manera que s’ha fet, que no ha comptat ni amb la negociació dels diversos grups de l’oposició. Per això, Castanyer va donar el seu vot en contra al Pla d’Ajustament.

Per la seva banda, el regidor de CiU, Quim Bohils, va assenyalar que el vot contrari al Pla d’Ajustament és degut al fet al desconeixement de la direcció que prendran les retallades de l’equip de govern. Però no qüestionen que l’Ajuntament necessiti un pla de sanejament, va afirmar Bohils durant la sessió.  I Quim Santos, regidor d’ERC, va criticar que els arribés la informació el dijous a les 7 de la tarda i que, tractant-se de temes econòmics, era difícil poder valorar la proposta del govern hi donar-hi el vot favorable perquè “el Pla d’intervenció és molt fluix perquè no es detallen els reajustos que es faran”, tanmateix, Santos va dir que “entenem que s’hagi de fer un Pla d’Ajust”, però per la manca d’informació i de consens, la formació republicana va votar en contra la proposta.

El Pla d’Ajust aprovat pel Ple preveu una retallada del 6 per cent en el capítol I del Pressupost i que correspon als sous i salaris dels treballadors de l’Ajuntament. En aquest sentit, la regidora d’Hisenda, Amàlia Delgado, va explicar que la reducció seria de 167.000 euros i que els regidors es rebaixarien el sou  en la mateixa proporció que els treballadors. Una altra de les mesures que va anunciar Delgado va ser la retallada en la despesa corrent, que disminuirà en 266.000 euros i en la que es pretén reduir la despesa dels serveis i equipaments que ofereix l’Ajuntament perquè aquests serveis sigui autofinançables.  Delgado va explicar que s’ha incoporat el Pla d’Ajust al Pla de Sanejament que tenien previst realitzar aquests tres anys de legislatura.  LLigat al Pla d’Ajust, a la sessió extraordinària, l’equip de govern va donar compte dels 2.700.000 euros que es deuen en factures a proveïdors i que, per tant, l’Ajuntament s’acull al Reial Decret 4/2012 impuslat pel govern espanyol per tal de pagar les factures pendents.   Adherir-se a aquesta mesura significa que el Consistori haurà de retornar aquest crèdit a 10 anys amb dos de carència i a un interès del 5 per cent. No obstant, Delgado va explicar que l’Ajuntament deu 4.166.000 euros de factures, però que les que són a administracions públiques no es poden comptabilitzar en aquest Reial Decret.

Etiquetes: ,
%d bloggers like this: