La recreació de la vida a l’Edat Mitjana a la XVI edició de la Fira Medieval d’Hostalric

El fossat del castell d’Hostalric pren un especial protagonisme aquest dissabte i diumenge, 7 i 8 d’abril, per a la celebració de la XVI edició de la Fira Medeival. Dissabte, la cercavila musical a les 11 del matí i el pregó inaugural a tres quarts de 12 donaran el tret de sortida de la segona jornada d’aquesta mostra que emula l’edat mitjana i que utilitza els carrers, places i el castell d’Hostalric per fer més versemblant les activitats que se celebraran durant la Fira.

Els espectacles més destacats per avui, dissabte, són els que es representaran a la zona de torneig, al costat de les escoles. El primer serà les ofrenes als vescomtes de Cabrera, que tindrà lloc a un quart d’1 del migdia i l’altre és l’espectacle ‘La defensa del cavaller’ que representarà la companyia Drakònia també en el mateix escenari a les 7 de la tarda. L’activitat que aplega un nombrós públic és el torneig d’arquers que se celebra al prat de pujada al castell i que es podrà veure dissabte i diumenge a dos quarts de 6.  Un espectacle de dansa i foc des de la cova del Relliguer fins al fossat del castell a partir de dos quarts de 9 del vespre tancarà les activitats programades per al segon dia de la Fira Medieval.

 A més, l’Ateneu d’Hostalric ha organitzat per dissabte una gimcana medieval a partir de dos quarts de 4 de la tarda. Els interessats s’han d’apuntar en grups de 5 persones i el punt de trobada és el Portal de Carros, al castell.  L’activitat es reprendrà diumenge a les 11 del matí amb la tradicional cercavila pels carrers d’Hostalric. En aquesta ocasió, els turistes que visitin la fira podran gaudir d’un gran torneig de comtal que se celebrarà a la zona de les escoles a les 7 de la tarda i que també anirà a càrrec de la companyia teatral Drakònia.

 L’activitat més esperada per als hostalriquencs, però, és el Gran Sopar Medieval que se celebrarà a partir de les 9 del vespre al pavelló d’esports. El menú d’aquest àpat medieval consta de sopa de pastor, porc d’Hostalric, vedella de les terres de Girona, pastís de poma i vi de la bodega.

 A banda de les activitats programades, durant dissabte i diumenge els visitants podran passejar pels carrers i places del centre històric d’Hostalric que estaran adornats amb tot de parades de productes artesanals. Un mercat que també es podrà visitar al fossar del castell, en el que hi haurà exposició i exhibició d’aus rapinyaires, com també exposició d’armes i bestiar.

Finalment, tant dissabte com diumenge els visitants podran gaudir d’un concert a partir de les 8 del vespre al Cos de Guàrdia del castell. L’actuació anirà a càrrec de Priscila Hernàndez, una de les millors compositores i intèrprets de música ‘gòtica-etérea’, un estil inspirat en  els contes i les llegendes de caire fantàstic.

Anuncis
Etiquetes:
%d bloggers like this: