Ajuntament i Creu Roja impulsen a Gualba un pla d’atenció a la gent gran

L’àrea de Serveis Socials de l’Ajuntament de Gualba, en col·laboració amb Creu Roja, posarà en marxa al municipi el programa VBellesa Activa, amb l’objectiu de promoure l’envelliment actiu a través del voluntariat. Segons el govern municipal, amb aquesta iniciativa “es pretén promoure la xarxa social entre les persones grans i la seva autonomia i independència” a partir d’una atenció “integral i adaptada tenint en compte els actuals temps de crisi”.

Per al desenvolupament d’aquest programa, l’Ajuntament de Gualba ha fet una crida al voluntariat, instant a les persones que els interessi col·laborar en tirar endavant aquest projecte a adreçar-se a la Casa de la Vila. VBellesa Activa és un programa iniciat per Creu Roja el 2010 per reforçar les línies de treball i d’intervenció amb el col·lectiu de gent gran per tal de minimitzar l’impacte de la crisi. El programa inclou activitats lúdiques i culturals, la promoció de l’envelliment actiu i de l’autonomia en l’àmbit domiciliari, així com suport a les persones cuidadores no professionals. Segons l’alcalde, Marc Uriach, Benestar social serà qui dictaminarà qui precisarà aquesta atenció i se centrarà en aquelles persones que necessiten atenció específica.

El president de Creu Roja de Sant Celoni i el Baix Montseny, Josep Quitet, ha assegurat que aquesta iniciativa es farà extensiva a tots els municipis de la comarca i que és completament gratuïta perquè es finança a partir del 0,7 per cent de l’IRPF destinat a fins socials. Dijous, 12 d’abril, a dos quarts d’11 del matí, es farà la presentació oficial del programa per tota la comarca a la sala Bernat Martorell de Sant Celoni.

Anuncis
Etiquetes:
%d bloggers like this: