L’oposició diu que el nou POUM d’Hostalric contempla un ‘creixement desmesurat’

Els grups a l’oposició a l’Ajuntament d’Hostalric, ERC I ICV, han qualificat de “creixement desmesurat” el que es preveu a l’avanç del POUM, que recentment s’ha presentat als veïns. El portaveu d’ERC, Lluís Tubau, ha assegurat que ens trobem davant “d’un POUM excessiu pel que és el poble” i ha explicat que el Pla “no contempla el creixement a partir dels naixements, sinó a partir de la gent que s’emancipi”. Per la seva banda, el regidor d’ICV, Francisco Andrés Martínez, posa de manifest que el POUM preveu un total de 2.769 habitatges, dels quals 2.000 ja estan construïts, 400 estan buits i 369 està previst que s’edifiquin d’aquí al 2023, ha explicat Martínez. En aquest sentit, el regidor ecosocialista ha dit que si es compleix aquesta predicció, Hostalric serà “un poble col·lapsat i dormitori”. I Tubau ha afegit que “és un Pla que va més enllà de les nostres possibilitats” i que “plantejar un creixement quan no hi ha recursos per oferir a la gent és molt difícil”.

Pel que fa a la ronda nord, els dos grups de l’oposició han mostrat el seu desacord en aquesta nova via de circulació que dibuixa el nou Pla General. ERC i ICV apel·len a la pèrdua de les hortes del barri de la Rabassa i a la molèstia que suposaria per aquests veïns la construcció d’una nova carretera. Ambdós partits també critiquen que es vulgui construir una nova carretera al costat d’altres eixos de comunicació com el TAV, la línia de Rodalies, i la C-35. En aquest últim cas, tant Tubau com Martínez han parlat del projecte de desdoblaments de la C-35 i que, davant d’aquest panorama, no és necessària una altra via a la perifèria d’Hostalric. El regidor d’ERC també ha assenyalat que respecte la nova ronda “no s’ha definit la seva finalitat” i que si es realitza el desdoblament del a C-35, es podria proposar fer una sortida que enllacés amb l’avinguda Coronel Estrada a l’alçada de l’estació.

Finalment, el nou Institut que es planteja entre Coronel Estrada i la C-35 també genera desconfiança entre els regidors de l’oposició. Des d’ERC consideren que s’han d’estudiar bé els índexs migratoris i es pregunten si cal fer un institut en base a un creixement que rebutgen. I des d’ICV, Martínez insisteix en el fet que la zona és inundable.

Anuncis
Etiquetes: ,
%d bloggers like this: