Detenen un home acusat de robar repetidors de telefonia a Sant Feliu de Buixalleu

Els Mossos d’Esquadra han detingut un home de 41 anys i veí de Badalona com a presumpte autor de diversos robatoris en repetidors de telefonia mòbil a Catalunya, entre ells a Sant Feliu de Buixalleu. L’objectiu del lladre eren principalment les bateries que donen seguretat en cas de manca de subministrament elèctric tot i que alguns en casos s’emportava també cablejat de coure. Les bateries de repetidors de telefonia mòbil acostumen a tenir un pes aproximat de 50 quilos.
 La investigació es va iniciar a finals del mes de desembre de l’any passat després de detectar-se un increment d’aquests fets. Els robatoris tenien diversos punts en comú que van fer pensar a la policia que podrien haver estat comesos per la mateixa persona.

 Els investigadors van detectar que alguns fets es cometien amb claus falses que facilitaven l’accés i que la persona que feia els robatoris tenia un mínim de coneixements respecte la ubicació concreta d’aquests llocs i el seu funcionament. Durant la investigació es va poder comprovar que s’havien realitzat vendes d’aquestes bateries a diferents deixalleries, podent identificar el venedor. En el moment de la detenció, a Vandellós (Ribera d’Ebre) el lladre acabava de forçar una tanca d’accés a un repetidor i es disposava a carregar al seu cotxe quatre bateries que acabava de sostreure. El detingut va ser acomiadat el passat mes d’octubre d’una empresa subcontractada de telefonia mòbil, d’on va sostreure les claus.

Etiquetes: